Zbog ovih šest pogrešaka pri bojenju kose možeš izgledati starije nego što jesi

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Znamo da nas dobra frizura može pomladiti, no isto tako ona loša može nas postarati
  • U nastavku ti donosimo šest pogrešaka koje ti se mogu potkrasti pri bojenju kose, a koje je bolje izbjeći
  • Od pretamne nijanse do nošenja crvenkastih tonova, evo na koje pogreške trebaš obratiti pažnju

Iako si imala najbolju namjeru, pogrešnim odabirom boje za kosu možda si nanijela izgledu štetu. Ovo je samo jedna od pogrešaka koje može utjecati na to da izgledaš starije no što to zapravo jesi. U nastavku ti otkrivamo još šest njih koji ti mogu uzrokovati neželjene muke.

Savjet zlata vrijedan Prema frizerima, ovo su stvari koje trebamo izbjegavati raditi kod kuće ako želimo lijepu kosu

1. Odabrana boja je pretamna i jednolična

Jesi li ikad primijetila da se, kad se objekt stavi ispred tamne pozadine, njegove značajke više naglašavaju? Ista se stvar događa s našim licem. Kad kosu obojimo u jednoličnu crnu nijansu naše se nesavršenosti, poput bora i sitnih linija, dodatno ističu. Ako voliš tamnije nijanse, tada je zagasita boja kestena bolja alternativa od klasične crne.

Također, nastojeći sakriti sijede, neke žene primjenjuju jednolične boje. Bez obzira odabereš il tamnu ili svjetlu nijansu, ako je ona jednolična može tvome licu dati ostarjeli izgled. Istaknuti, nekoliko nijansi svjetliji, pramenovi pružit će ti željeni svjež, mlađahan i prirodni izgled.

2. Drastična promjena boje kose

Neće će žene starije izgledati kao crnke, a druge kao plavuše. Uvriježeno je pravilo da ne bi trebala značajno mijenjati svoju prirodnu boju kose jer drastične promjene možda neće odgovarati tvom tonu kože te bi mogle proizvesti neželjeni kontraučinak.

Otkrivamo 9 sjajnih frizura srednje dužine za sve žene koje muku muče s tankom kosom

3. Platinum nije poželjan

Jesi li ljubiteljica ove nijanse? Ako je tako, onda bolje razmisli dvaput. Platinasta plavuša je hladnog odsjaja te ne stoji dobro ženama svijetle ili rumene kože, jer im daje "isprani" i ostarjeli izgled.

4. Neodržavanje boje

Bojenje kose zahtijeva stalno održavanje, no potpuno smo svjesni činjenice da ne možemo uvijek ići u korak s ovom rutinom. Kako bi izbjegla ovaj problem, ali i učestale odlaske frizeru koji zahtijevaju nove financijske izdatke, već u startu se možeš odlučiti na primjenu tehnika bojenja koja uključuje tamnije korijenje, poput ombrea ili balayagea. Tako možeš pustiti da kosa prirodno raste te produžiti vrijeme između posjeta frizerskom salonu.

Beauty Pramenovi i sijeda kosa: kad su "da", a kad najgore što si možeš učiniti

5. Borba sa sijedima

Sve je više žena koje hrabro prihvaćaju svoju sijedu kosu. Međutim, neke žene prolaze kroz fazu "prijelaza". Dok je ostatak kose obojen, korijeni su sivi. Zbog toga u stvarnosti mogu izgledati starije, ali i odati dojam kako se nedovoljno brinu o vlastitom izgledu. Ili ćeš zažmiriti i izdržati ovu prijelaznu fazu bez bojenja kose ili se možeš odlučiti na drastičan rez i skraćivanje kose. Ove žene su to učinile i nisu pogriješile


6. Crvenkasti tonovi

Crvenkasta boja kose može biti elegantna. Međutim, njezino održavanje može biti skupo jer boja prilično brzo blijedi, a kosa na kraju izgleda neuredno. Osim toga, sijeda kosa ima tendenciju da se još više ističe kada je u kontrastu s nijansama poput crvenkasto-kestenjaste ili bordo crvene. Sigurna alternativa je odabir takozvane 'strawberry blonde' nijanse, koja je spoj između plave i crvene boje te tvom licu može dati željeni svježi izgled. Štoviše, budući da je svjetlije nijanse, puno će bolje prikriti neželjenu sijedu kosu.

Savjet zlata vrijedan Ovih 5 frizura odlazi u zasluženu mirovinu. A evo kojim ih trendovima ih možeš (lako) zamijeniti

 

Posjeti Miss7.24sata.hr