Uz pomoć ove make up tehnike u tren ćeš izgledati svježije i odmornije. Valja ju isprobati!

Instagram@santa_barbara_cookie_company Primjer nanošenja 'eye-lighter' tehnike
Vidi originalni članak
  • Želiš instant pomladiti svoje lice te mu dati mu dozu svježine i blistavosti ? Onda bi trebala isprobati 'eye-lighter' tehniku
  • S njom topli i neutralni tonovi padaju u drugi plan, a primat dobivaju hladne nijanse s reflektirajućim česticama
  • Inspiracija za kreiranje ove tehnike proizišla iz iz upotrebe highlightera, a smatra se sjajnim načinom za kreiranje svježeg izgleda

Upotreba highlightera je za mnoge žene postala neizostavan dio njihove make up rutine. To ne čudi budući da je riječ o trendu osmišljenom kako bi tvom licu dao željenu svježinu i blistavost te instant pomlađivanje. No, nova popularna tehnika više ne sugerira da se ovaj popularni proizvod koristi samo na obrazima, već i očima. Doduše, mnoge dame su sklone u kut oka postaviti točkicu highlightera kako bi vizualno umanjile umor, no ovoga puta idemo 'all in', odnosno njime prekrivamo cijeli kapak.

Lijepe oči Kako nanosiš maskaru? Na ovaj način nehotično ćeš učiniti da ti oči izgledaju manje

Riječ je o tehnici koja se zove 'eye-lighter', a u šturom prijevodu ona označava mehanizam pomoću kojeg će se naše oči, a potom i cijelo lice izgledati svježije i odmornije. Pritom nije nužno koristiti highlighter već će poslužiti i sjenilo hladnog tona s reflektirajućim elementima. "Cut crease" tehnika postaje prošlost, a eye-lighter poziva na nježnije ispiranje prelijevajućih nijansi kako bi postigao efekt svježine.

Kao lutka! 11 savjeta koji će ti pomoći da vizualno povećaš oči

Beauty Brza i lagana rutina šminkanja: Petominutna ljetna šminka koja će ti podariti blistav izgled kože

Prilikom isprobavanje ove tehnike ne moraš zazirati od miješanja boja već možeš spojiti različite ledene nijanse zajedno kako bi stvorila kaleidoskop boje i svjetla. Ovaj trend pruža odmak od korištenja dosad iznimno popularnih toplih i neutralnih nijansi te u fokus stavlja hladnije tonove. Moramo priznati kako u ovom trendu ima i dašak "retro vibre" jer nas je uspješno vratio u rane 2000-te.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr