U rješavanju problema znojnih bedara od velike koristi bi ti mogla biti ova 45 kuna vrijedna krema

Shutterstock Ilustrativna fotografija ženskih nogu
Vidi originalni članak
  • Za mnoge je žene crvenilo i svrbež koji se javlja s unutarnje strane bedara neugodan problem s kojim se susreću u ljetnim mjesecima
  • Do njega dolazi zbog trljanja znojnih bedara, budući da su mahom nezaštićena jer nosimo kratku, lepršavu odjeću
  • Spas za ovaj problem možeš pronaći u vlastitoj kozmetičkoj torbici, a u nastavku ti otkrivamo potencijalno spasonosna rješenja

U ljetnim mjesecima velik je broj žena suočen s neugodnim problemom - trljanjem i znojenjem bedara. Ako se pravilo ne tretira može doći do pojave svrbeža, crvenila ili iritacije kože. Ipak, rješenje za ovaj neugodan problem možeš pronaći već u vlastitoj kupaonici. Do sada su se najučinkovitijim saveznicima pri rješavanju ovog problema smatrali dezodorans u sticku i dječji puder.

Zaviri u kupaonicu!

One koje su isprobale nanošenje dezodoransa u sticku na bedra navode kako isti stvara gladak sloj na koži koji omogućava  tvojim bedrima da nježnije klize kad se dotaknu umjesto da se trljaju poput brusnog papira. Pozitivna strana nanošenja dječjeg pudera na unutarnju stranu bedara ogleda se u umanjivanju iritacija kože. Ovim je puderima glavni zadatak upijanje vlage pa su zbog toga odlični suborci u borbi protiv crvenila i osipa. Na čistu kožu nanesi umjerenu količinu praha i lagano utapkaj.

Mnoge od nas ih imaju: kako se riješiti onih crnih točkica na nogama

Među proizvode iz kupaonice za koje se vjeruje kako bi ti mogli biti od pomoći u rješavanju ovog problema nerijetko se uvrštavaju i suhi šampon za kosu, vazelin te balzam za usne. Proteklih godina su se na tržištu pojavile i specijalizirane samoljepive trake čija je namjena zaustaviti znojenje nogu. Svojedobno ih je testirala i naša novinarka, a je li ovaj proizvod prošao test možeš provjeriti ovdje.

Moda Zamolili smo Renatu Sopek da osmisli svoje omiljene outfite za vježbanje, evo kako je odradila taj zadatak

Krema koja donosi pobjedu

No, sve više žena pri rješavanju ovog problema poseže za specijaliziranim kremama protiv iritacije kože. One su u prvom redu namijenjene svim trkačima te im omogućavaju zaštitu kože od pregrijavanja i iritacija tijekom sportskih aktivnosti. Naravno, ovu kremu mogu koristiti i svi oni kojima je trčanje na samom dnu liste omiljenih aktivnosti.

U načelu, krema protiv iritacija je otporna na vodu i znoj, a može se nanijeti i na ostala potencijalno problematična područja (vrat, pazuha, prepone, stopala). Jedna takva dostupna je u ponudi brenda Decathlon po cijeni od 45 kuna, a nabaviti ju možeš i na njihovim službenim stranicama.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr