Beauty

Testirala sam trake koje bedra štite od trenja - ovo su rezultati!

Provjerila sam je li ovo kraj neugodnom crvenilu i žarenju na koži dok nam se ljeti znojna bedra ispod haljine taru jedno o drugo. Štiti li ovaj proizvod doista i opravdava li njegova cijena (20 kuna) učinkovitost?

Lepršave, uske, pamučne, lanene ili svilene - haljine i suknje neizostavni su modni komadi tijekom ljetne sezone. No, ovi naizgled udobni komadi nerijetko stvaraju problem brojnim ženama čija se bedra dodiruju prilikom hodanja. Neugodno trenje može dovesti do bolnog crvenila, osipa i peckanja, a ova tegoba posebno se javlja za vrijeme velikih vrućina. Rijetke sretnice nemaju problema s dodirivanjem bedara, ali one koje imaju znaju da iz tog naizgled bezazlenog problema može nastati prilično veliki - i bolni.

Ja se nalazim negdje u sredini i moj problem nastaje kada nosim uske modele haljina i suknji kod kojih je dodirivanje nogu gotovo neizbježno. Kad se tome pridoda znojenje i nešto više hodanja, moram priznati da mi nošenje takvih komada zna predstavljati pravu noćnu moru. Srećom, na tržištu se pojavilo nekoliko proizvoda koji pružaju jednostavno rješenje za taj problem. Jedan od njih je i samoljepljivi zaštitnik bedara koji štiti kožu od trenja, namijenjen je za jednokratnu upotrebu i košta 20 kuna. Preporučila mi ga je prijateljica koja se kune u njegovu učinkovitost pa sam ga odlučila staviti na test i provjeriti kako funkcionira u praksi. U paketu se koji sam kupila u dm-u nalazi se jedan par samoljepljivih zaštitnika koji se, prema uputama, može nositi do 8 sati

Možda vas zanima Isprobala sam bezbolni vosak za depilaciju - bih li ponovila? Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Kako koristiti samoljepljivi zaštitnik bedara?

Na čistu i suhu kožu unutarnje strane bedara potrebno je zalijepiti zaštitnike prema uputama koje se nalaze na stražnjoj strani - jasno je naznačeno i koji je zaštitnik za lijevu, a koji za desnu nogu. Prema uputama, ovaj proizvod ne smije se koristiti na osjetljivoj, oštećenoj ili upaljenoj koži. Stavljanje zaštitnika vrlo je jednostavno i oduzima svega nekoliko sekundi. Prvi dojam? Čudan osjećaj stranog tijela na koži koji na prvu nije najugodniji. 

Možda vas zanima Isprobala sam 3 drogerijske britvice i evo rezultata Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Rezultati:

Svoj par zaštitnika nosila sam oko 5 i pol sati i ugodno se iznenadila. Naime, na sebi sam imala prilično usku traper suknju, vani je bilo +30 stupnjeva i stalno sam bila u pokretu, a moja bedra nisu trpjela posljedice znojenja i trenja. Odlična stvar je što sam nakon nekog vremena zaboravila da mi se zaštitnici nalaze ispod suknje i više ih nisam osjećala. Kad sam se vratila kući bez pomaka su stajali na mjestu i nigdje se nisu odlijepili, što sam, iskreno, očekivala s obzirom na uvjete. Ipak, mali problem nastao je prilikom skidanja istih. Kako nisam slijedila upute na kojima se preporučuje namakanje toplom vodom kako bi se zaštitnici polako i nježno odlijepili s kože, samo odljepljivanje "na suho" izazvalo mi je blago peckanje - koje traje i dalje. 

Zaključak: 

Ovaj proizvod apsolutno me osvojio zbog svojom praktičnošću i učinkovitošću, a jedina zamjerka mu je za svakodnevnu upotrebu visoka cijena . Srećom po nas, postoje i jeftinije opcije koje možeš isprobati, a neke od njih su vazelin (koji lubricira područje između nogu i onemogućava trenje) i baby puder (koji upija vlagu i odlično je rješenje u borbi protiv crvenila i osipa na bedrima). 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0