Beauty

Isprobala sam 3 drogerijske britvice i evo rezultata

Sve je više metoda bezbolne depilacije, no to ne znači da ćemo klasično brijanje dlačica (ikad) potpuno zaboraviti. Naša novinarka isprobala je britvice i različitog cjenovnog ranga i došla do ovih zaključaka

Nisam fan epilacije, koža mi ne podnosi klasični vosak, a nisam niti posebno strpljiva da pričekam odlazak kozmetičaru na sve popularnije bezbolne metode depilacije. Jedino što trpim je klasično izbrijavanja britvicama. Imam sreću i što mi dlačice ne urastaju i nisu previše guste. Ukratko, kao stvoreno za britvicu. Odlučila isprobati britvice tri različita cjenovna ranga, sve sam  isprobala na pazusima i nogama, koristeći gel za tuširanje, a ne pjenu za brijanje.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Supermax Syrene, jednokratne britvice 1 komad, 6.90 kn

Što zapravo očekivati od britvica koje dođu manje od 7 kuna? Moja se skepsa pokazala opravdanom. Ove britvice nisu nimalo nježne prema koži, porezala sam se nekoliko puta (to pripisujem, ipak, novim žiletima), a dobila sam od kolegica i komentare da mi noga koja je bila izbrijana ovom britvicom izgleda kao da nije svježe depilirana. Izgleda da žilet Supermax Syrene britvica odreže dlaku, ali ne sasvim do površine kože. Koža je ostala blago upaljena, čak i nakon nanošenja gela za smirivanje. Za noge prolazi, ali za pazuhe mi se ova britvica pokazala pogubnom - ostavlja blage ranice i zbog specifične građe ovog dijela tijela ne može dobro izbrijati cijele pazuhe.

Ocjena: 2/5

 | Autor: miss7 miss7

Gillette Venus Riviera, jednokratne britvice 2 komada, 35.90 kn

Brendu sam vjerna godinama, a i ovim se testom potvrdilo zašto. Odabrala sam ovu tropsku verziju jer sam mislila da britvice ostavljaju mirisni trag i bila sam u pravu. Britvica ostavlja lakani miris aloe vere na koži. Gillette Riviera ima glavu koja se dobro prilagođava nedostupnim dijelovima tijela. Efikasno i iz prvog poteza uklanja sve dlačice na nogama, nježna je za kožu, na jednom mjestu sam dobila ranicu, no to je bio stari ožiljak preko kojeg sam neoprezno prešla. Izgleda da su Riviera britvice jako ugodne za kožu nogu. Pokazale su se ipak manje uspješne na pazusima. Nisam iz prvog poteza britvicom uspjela odstraniti sve dlačice, no iz druge jesam.

Ocjena: 5/5

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Ispovijest: Bila sam prvi put na brazilskoj depilaciji Rubrika Beauty Beauty

Wilkinson 5 Hydro Silk brijač s jednom patronom, 69.90 kn

Ovo je novi brijač na tržištu. I doista izgleda luksuzno. Cijena opravdava sve. Ima pet oštrica i presvučen je serumom koji sadržava maslac shea, zbog čega zadržava hidratizaciju na koži dva sata kasnije. Tako kaže proizvođač. Ja bih se složila da odlično hidratizira, odlično uklanja dlačice već prvim potezom, pa čak i one sasvim male. No, velika zamjerka ide (pre)oštrim oštricama. Naime, ovaj brijač mi je ostavio dvije, ali poprilično velike rane na nogama. No, za pazuhe se pokazao kao pun pogodak. Nije me ozlijedio, a i uspjela sam uz lagane poteze sve dlačice odstraniti iz samo jednog poteza.

Ocjena: 4.5/5

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0