Trend frizure 2022.: Vratilo se šišanje na lonac, a slavne osobe ga obožavaju

Instagram@gisou Lonac frizura
Vidi originalni članak
  • Glumica January Jones zaigrala se i vratila se na frizuru iz djetinjstva
  • Međutim, nije jedina, takotvani „pot cut“ ili „lonac fruzura“ slavi svoj povratak
  • Trebamo li se bojati ili veseliti?

Glumica January Jones („Mad Men“) odlučila se za sasvim posebnu novu frizuru; lonac frizuru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by January Jones (@januaryjones)

Frizura je doživjela svoj vrhunac u 1960-ima i od tada je osuđivana kao dječja frizura. Ali, čini se da se zvijezdama sviđa novi trend frizure, a Heidi Klum je također dala svoj curtain bangs stilizirati u bowl cut.

Lonac frizura postaje bowl cut

Slavi svoj povratak i sada se zove bowl cut. Ali, bio je trend frizura na ženama u 1960., 1970. i 1980. Kod djece, a osobito dječaka u dobi od 2 do 5 godina, spada u kategoriju svevremenskih frizura. Ali, lonac frizure ponekad su se ušuljale na glave članova boy bendova 90-ih (sjeti se Nicka Cartera, Benjamina Boycea i Robbieja Williamsa).
Sada juriša na kanale društvenih mreža i pojavljuje se na glavama slavnih - January Jones, Miley Cyrus i Rihanna, sve nose ili su nosile lonac frizuru. 

Beauty 11 ideja za kratke frizure godine: Frizeri su nam otkrili najbolje

Kojem tipu lica odgovara ova trendovska frizura?

Okruglo je moto frizure, na koji se treba malo priviknuti, jer je prednji dio kose začešljan ravno naprijed, a dio oko ušiju je otkriven. Ova trendovska frizura ne pristaje svakom tipu i definitivno ne svakom obliku lica.

Prednjače hipsteri, a pristaje i onima koji nose prevelike dominantne naočale. Intenzivne boje kose također se mogu dobro nositi s ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno sebi ne čine nikakvu uslugu, dok je veća vjerojatnost da će to učiniti četvrtasti i ovalni. 

Preduvjet za strukturu kose za klasičnu lonac frizuru je ravna kosa koja nije previše fina. Naime, tada se čelo previše izobliči i izgled se mijenja. Kovrče pretvaraju frizuru u vrlo jedinstvenu kratku frizuru, a kovrčavu glavu karakterizira volumen i ne mari za stroga pravila šišanja.

Beauty Jednostavne frizure: 7 frizura koje je lako održavati, a super su trendi u 2022.

Važno: lonac frizura mora odgovarati osobi, što je osnovni uvjet. Ekstrovertno i šareno - super. Ako si u početku pomalo šokirana zbog povratka ove frizure, prvo se moraš naviknuti na izgled svoje glave u obliku lonca. Ovo je trend koji možda ne želimo nužno odmah oponašati, ali ćemo ga definitivno primijetiti!

Posjeti Miss7.24sata.hr