Slojevi nikada nisu izgledali toliko dobro! Sachel je frizura s kojom ćemo zakoračiti u jesenske dane

Instagram @julianmachann
Vidi originalni članak
  • Nakon raskošnih uvojaka i valova, ove se jeseni na velika vrata vraćaju nestašni slojevi
  • A kao kraljica slojevitosti sve se češće spominje "satchel", frizura za koju predviđaju da će biti jesenski hit
  • Nikad čula? Riječ "satchel" spoj je dvaju imena i dvaju popularnih stilova - shaga i Rachel frizure. Sad nam je malo jasnije kako izgleda...

Prvi dani jeseni oduvijek se vezuju uz nove početke. Nova školska i akademska godina, novi radni elan nakon punjenja baterija na godišnjem odmoru, a nerijetko je tu i potreba za osvježenjem imidža. Razmišljaš li o novoj frizuri, svakako u obzir uzmi neku od varijanti one najpopularnije koja će se ove jeseni nositi. 

Beauty Jednostavno, a efektno! Ova frizura osvojila je društvene mreže

Njezino je ime ‘satchel’, a iako te možda asocira na školske dane i torbe koje smo svi u jednom periodu života nosili, zapravo je u pitanju spoj imena dviju popularnih frizura kojih je ova frizura kombinacija - shag i Rachel. 

Shag koju su proslavile Miley Cyrus, Suki Waterhouse i Billie Eilish ispreplela se tako s legendarnom frizurom Rachel Green koja kod nešto starijih generacija budi opasnu dozu nostalgije, a koju danas rado nose neke nove klinke generacije Z poput Hailey Bieber i Kaie Gerber.

Life&style Jessica Alba: drastična promjena frizure koja joj pristaje fantastično

Syd Hayes, BaByliss ambasador i stilist slavnih osoba, sachel je definirao kao mjesto gdje shag susreće Rachel, a u praksi to znači kosu nešto opuštenijeg shag bunta dorađenu mekoćom i uglađenošću rachelice. 

Nas ova frizura neodoljivo podsjeća na glam rokere, a možda ju je najbolje opisala Rihanna sintagmom ‘Good Girl Gone Bad’. Ako ti djeluje dovoljno zanimljivo i privlačno, Syd svjetuje da lice uokviriš nešto dužim pramenovima ispod kojih će razigrano padati nareckani slojevi i da ju stiliziraš puderom za kosu i sprejem za teksturu kako bi joj dodala volumen i kako bi kosa dobila na nestašnosti. 

Beauty Divne svečane frizure za sve prigode, a nisu klasični valovi i punđe

Hoćeš li se odlučiti za varijantu s nešto rijeđim ili gustim šiškama, dugim šiškama koje sežu sve do brade te oštrijim ili mekanijim slojevima, najmanje je bitno jer su sve varijacije na temu dobrodošle i jednako primamljive. Bitni su samo slojevi koji su ovdje u prvom planu i koji izgledaju apsolutno neodoljivo. 

Osim što je ovakva frizura poprilično jednostavna za održavanje, dodatan je plus što će ti u trenu skinuti nekoliko godina jer s njom baš svatko izgleda mladolikije. A znamo da je to faktor koji je nama ženama od velike važnosti! 

Posjeti Miss7.24sata.hr