Ove žene su se same našminkale, a onda je visažistica izvela nekoliko trikova. Pogledaj razliku!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Obožavamo brzu i učinkovitu make-up formulu: malo maskare, rumenila i sjajila za usne
  • Tako su se šminkali i modeli koje je potom u svoje ruke uzela visažistica Julia Ismailova
  • Svojim trikovima Julia je pokazala kako i male promjene mogu napraviti priličnu razliku

Dobra maskara, malo rumenila, suptilan sjaj na usnama i spremno smo! Look koji možemo postići u nekoliko minuta najčešće izgleda fantastično i možemo ga isfurati gotovo svugdje. Ipak, za važne događaje našem make-upu posvetit ćemo malo pozornosti, a znamo kako je ključ upravo u detaljima. 

Takvog mišljenja je i make-up artistica Julia Ismailova koja je na modelima pokazala što može značiti promišljena suptilnost kada se radi o make-upu. Od dodavanja bronzera na obraze, upotrebe osvježavajućeg ružičastog rumenila ili jednostavnog eyelinera za oči kako bi izgledale veće – Julijine transformacije odnose se na detalje, a donose poprilične promjene.

Beauty Evo zašto bi uvijek trebala kupovati velika pakiranja šampona i gelova za tuširanje

 

U nizu postova na svome Instagram profilu Julica je tako objavila fotografije modela koji su se našminkali sami, a potom kako su i izgledali nakon što je make-up artistica primijenila svoje trikove. Ponekad uz samo malo drugačije nanošenje make-upa možemo promijeniti dojam cijelog lica.

Fotografije prilažemo u članku, i slobodno nam javi koja opcija ti se više sviđa.  

1. Prirodno je najljepše

Crte lica ponekad najbolje ističe prirodna šminka posebno ako se radi o blagim crtama licam te svijetlom tenu i kosi. Za ovakvu delikatnu ljepotu, ponekad je manje - više. 

2. Priguši eyeliner

Posebno u dnevnim varijantama, naglašeni eyeliner može postrožiti crte lica. Ponekad je trik u tome da ga razmažeš i malo prigušiš sjenilom.

Life&style Koji proizvodi se moraju nalaziti u svakoj make-up torbici?

3. Oprezno s podlogom

Cilj nam je ujednačiti ten i eventualno prikriti neke nesavršenosti, ali nanošenje podloge nikako ne bi trebalo biti nešto što se najviše ističe na licu. Pogoditi dobar ton također je važno za najbolji dojam. 

4. Izaberi što ćeš naglasiti

Osim malo rumenila i ruža na usnama, za smjeliji look možeš naglasiti i oči. No, neka to bude ili gornja ili donji kapak, kako bi ostavila dojam profinjenosti. 


5. Plava za osvježeni pogled

Tko kaže da uvijek moramo posegnuti za smeđom ili crnom olovkom? Ljeti se više nego ikad dopušteno poigrati bojama, a plava nas baš podsjeća na more i svježinu.

Beauty Ova tri make-up trika učinit će te privlačnijom – znanstveno dokazano!

6. Počešljaj obrve

Ponekad je za odličan dojam potrebno malo pozornosti obratiti na detalje. Nemoj zaboraviti počešljati obrve u smijeru koji će najviše laskati prirodnom obliku tvojih obrva.

7. Naglasi konture lica

Nemoj se bojati naglasiti svoje prirodne konture lica, jer će mu to dati jednu svježinu i mladolikost. Ne zaboravi i malo rumenila.
 

8. Pronađi odgovarajuću nijansu sjenila

Tko se može odlučiti među tolikom ponudom nijansi sjenila? Ipak, potrudi se izabrati one koje će komplementirati tvome licu kako bi dobila onaj sjaj. 

9. Omekšaj make-up

Ako baš želiš istaknuti oči ili usta, ne moraš posezati za tušem ili teškom šminkom. Otvoriti pogled možeš uokvirenjem očiju koristeći samo sjenilo i maskaru. 

Life&style Prirodna ljepota: Izgledaju li ti ove zvijezde čak i bolje bez make-upa na licu?

10. Odvaži se 

Ljubičasta boja sigurno ne može proći nezamijećeno! Ako se želiš istaknuti, pronađi nijansu koja ti odgovara i nanesi je na donji dio kapka. 

Posjeti Miss7.24sata.hr