Ljudi na TikToku rade mini 'to-go' verzije svojih omiljenih parfema - testirala sam ovaj trik

Privatna arhiva Foto: privatna arhiva
Vidi originalni članak

Inovativna i kreativna priroda TikToka iznjedrila je još jedan trend - mini 'to-go' verzije naših omiljenih parfema koje možemo napraviti i same kod kuće, u samo nekoliko minuta i uz samo par stvari. Čak 61 milijun objava s hashtagom #vaselineperfume potvrđuje da je ovaj jednostavan, ali genijalan trik privukao pozornost mnogih, stoga sam ga i ja odlučila isprobati. Potrebni materijali su vrlo jednostavni: vaselin, tvoj omiljeni parfem, lončić pun vruće vode i čajna žličica za miješanje.

Beauty Top 7: Najmirisnija i njegujuća ulja za kosu koja će nam mijenjati parfeme ovo ljeto

Priprema svih potrebnih sastojaka i alata

Započela sam prikupljanjem svih potrebnih materijala. To je uključivalo moj trenutno omiljeni parfem, Guerlain Aqua Allegoria Florabloom, jednu manju posudicu vazelina koju sam imala kod kuće (već napola potrošenu, za slučaj da sve propadne), lončić za kuhanje vode i čajnu žličicu za miješanje. Vazeline služi kao baza za parfem, stvarajući čvrstu, ali glatku teksturu koju je lako nositi posvuda sa sobom i jednostavno se nanosi na kožu kad god ti zatreba. Parfem je, naravno, zvijezda ovog trika, koji bi u vazelinu trebao pružati divan miris koži.

Beauty Parfemi s mirisnim notama đumbira bit će idealno osvježenje za ljetnu sezonu

Kako izgleda postupak kreiranja parfemskog vazelina?

Prvi korak je kuhanje vode koju sam maknula s plamena čim je počela ključati. Pričekala sam da se malo ohladi, ali dok je još uvijek bila vruća, hvataljkama sam uronila vazelin u vodu.

Držala sam ga potopljenog sve dok nije postao tekući, potom sam u njega dodala nekoliko špriceva svog trenutno omiljenog parfema. Zatim sam pomiješala smjesu dok se nije dobro sjedinila i stavila ju u hladnjak kako bi se opet stisnula.

Beauty Ovi mirisi su osvojili parfemskog Oscara u 2024. - možda je i tvoj omiljeni među njima!

Rezultat?

Rezultat je trebala biti kompaktna, prijenosna verzija mog omiljenog parfema. Iako je isprva miris bio božanstven i sve je izgledalo prilično obećavajuće, nakon što se vaselin ohladio, parfem se odvojio od smjese. Ne znam jesam li ja možda ipak nedovoljno dobro promiješala smjesu, ali za mene ovaj trik nije uspio najbolje jer sada imam pakiranje vazelina u kojem mi na površini "pliva" tekući parfem. Izlila sam ga jer nisam htjela riskirati to da mi se prolije po torbi. U vaselinu se i dalje osjete natruhe parfema, vjerojatno zbog činjenice što je on dva dana tu stajao, no nije toliko intenzivno koliko bih voljela, nakon nanošenja na kožu.

Ovaj TikTok trik djelovao je kao zabavan i praktičan način za stvaranje mini 'to-go' verzija naših omiljenih parfema. No, rezultat ipak nije toliko dobar kao što se čini i kao što svi pričaju, barem u mom slučaju. Ne bih preporučila isprobavanje ovog trika jer izgleda da to ispadne samo uzaludna potrošnja našeg parfema, pogotovo ako ga na kraju moraš izliti u umivaonik poput mene. Ja ću se nastaviti držati onog starog trika mazanja vazelina na pulsne točke prije špricanja parfema, za produživanje njegovog trajanja.

Beauty U L'Occitane je stigao novi parfem s neodoljivim cvjetnim notama irisa u srcu mirisa

Posjeti Miss7.24sata.hr