Keratin za ljepšu kosu: Sve o tretmanu keratinskog ravnanja kose objašnjava Zvonimir Franić

Instagram@gisou keratinsko ravnanje kose
Vidi originalni članak
  • Sigurno si čula za tretmane za kosu keratinom s kojima možeš postići savršeno glatku i ravnu kosu bez neposlušnih pramenova
  • No znaš li koji su zapravo benefiti keratina i što stoji iza ovakvih tretmana?
  • O svim dobrobitima keratinskog ravnanja kose, trajanju tretmana te je li podoban za sve tipove kose, razgovarali smo s našim poznatim frizerom Zvonimirom Franićem

Ako si ikad istraživala kako postići savršeno glatku frizuru i kosu koja se ne kovrča, vjerojatno si čula i za keratin tretmane, odnosno posebne tretmane ravnanja kose. „Keratinsko ravnanje kose inovativna je tehnika potekla iz Brazila te je vrlo popularan tretman za ravnanje i obnavljanje oštećene kose“, rekao nam je Zvonimir Franić iz salona Franić.

Keratin tretman kosu ostavlja ravnom, glatkom i sjajnom čak i do nekoliko mjeseci. Keratinski tretman u frizerskim salonima smatra se polupermanentnim ravnanjem kose, te "obično traju do 6 mjeseci, uz pravilnu njegu kose, nakon čega se preporuča ponoviti tretman“, rekao nam je Zvonimir, s kojim smo razgovarali o svim detaljima keratin tretmana.

No, što je zapravo keratin i kako djeluje na našu kosu?

Što je keratin i koji su njegovi glavni benefiti?

Keratin je gradivni protein koji se prirodno nalazi u našoj kosi i noktima. Sprječava lomljenje kose, neposlušnost vlasi i toplinska oštećenja. Kad se površinski nanosi na kosu, može se upotrijebiti za zaglađivanje.

Keratin djeluje obnavljajuće na oštećenu kosu i ojačava prirodnu strukturu, zaglađuje vlasi te dodaje i predivan sjaj. Keratin također ravna kosu i zaglađuje ispucale vrhove jer spaja i osnažuje kutikule kose, a kosi daje sjajniji i zdraviji izgled.

Kako izgleda postupak keratinskog ravnanja kose i tko može koristiti keratinske tretmane?

Zdrava, zaglađena i sjajna kosa koju je lako održavati rezultat je keratinskog ravnanja kose, a Zvonimir nam je objasnio kako točno taj postupak tretmana keratinom u frizerskom salonu funkcionira: „Sam postupak keratinskog ravnanja obuhvaća pranje pročišćavajućim šamponom što dovodi do otvaranja kutikule vlasi. Zatim se na prosušenu kosu nanosi keratinska krema koja se nakon određenog vremena u potpunosti osuši sušilom te dodatno peglom za kosu kako bi se postigao efekt zaglađenosti vlasi, odnosno ravnanja. Postupak se može ponešto razlikovati, ovisno o naputku certificiranog proizvođača“.

Odlična je vijest da su svi tipovi kose kandidati za keratinsko ravnanje kose, budući da keratin ne mijenja strukturu vlasi, već ispravlja suhe i oštećene vlasi te kosi daje sjajnu, zaglađenu i baršunastu strukturu.

Beauty Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja

„Kovrčavu ili valovitu kosu keratinom također možemo izravnati, a kod ravne kose keratinski tretman je u funkciji dodatne njege jer uz efekt zaglađivanja, ujedno ojačava vlas te štiti kosu od negativnih vanjskih utjecaja i štetnosti UV zračenja“, pojasnio nam je Zvonimir.

Keratin tretman može se izvoditi i na kosi koja je kemijski tretirana, kao i na prirodnoj kosi, a straha od oštećenja boje nema, već će tvoja kosa nakon keratinskog tretmana ravnanja kose i dodatnog „premaza“ proteina, izgledati punije te biti jača.

Njegovanje kose nakon keratinskog tretmana ravnanja kose u frizerskom salonu

U vezi njege kose nakon keratin tretmana, Zvonimir preporučuje da se slijede ove upute: “Za održavanje učinka keratinskog ravnanja kose preporučuje se isključivo korištenje šampona bez sulfata u svakom sljedećem pranju. To se odnosi i na dodatne njege u smislu regeneratora, maski i seruma za kosu”.

Zvonimir je upozorio na to i koliko je važno za uspješan tretman keratinskog ravnanja kose uslugu potražiti “u isključivo certificiranim frizerskim salonima, gdje će postupak biti izveden od strane profesionalnog i educiranog osoblja”.

Kosu nakon izlaska iz frizerskog salona svakako trebaš nastaviti pravilno njegovati, a kod proizvoda poput regeneratora, seruma i maski koji sadrže keratin obrati pozornost na to da odgovaraju tvojem vlasištu te da također ne sadrže sulfate i parabene.

Cijena keratinskog ravnanja kose

Za ovaj inovativni tretman s kojim će tvoja kosa biti blistava, glatka i njegovana, morat ćeš izdvojiti oko 700 do 1800 kuna, što su okvirne cijene za keratinsko ravnanje kose u frizerskim salonima u Zagrebu.

Beauty Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti?

Posjeti Miss7.24sata.hr