Baš kao Francuskinje! Ova inačica bob frizure oduševila je društvene mreže

Pinterest
Vidi originalni članak
  • Kratke šiške, uparene s bobom koji seže do uha, premetnule su se u jedno od omiljenih frizura poznatih Francuskinja i onih koje te žele biti
  • Doista, moramo priznati kako ova frizura uistinu djeluje neodoljivo, no treba znati kako njezino održavanje iziskuje učestale posjete frizeru
  • Ipak, neće biti od velike štete ako se pri oblikovanju šiški povremeno sama zaigraš škarama jer se teži opuštenom, gotovo neurednom izgledu

Društvene mreže iznjedrile su još jedan fantastičan trend kada su frizure u pitanju. Riječ je o francuskom bobu, odnosno njegovoj inačici s kratkim šiškama. Da, da, čini se kako su Francuskinje još jednom uspješno opravdale titulu kraljica stila i predvodnica novih strujanja u oblikovanju kose.

A kako postići ovaj izgled? Trik je u tome da šiške budu odrezane nešto kraće od uobičajenog, odnosno tik iznad vrha obrva. Nadalje, možeš zaboraviti na stroge linije! Njihova čar krije se upravo u neujednačenom i pomalo neurednom izgledu. Slavni frizeri smatraju kako ovakve šiške najbolje pristaje ženama kojima kosa seže do ramena. Također, ovo je frizura koja će laskati damama sa sitnim licem, kao i onima koje imaju prirodno valovitu kosu. 

Beauty Šiške, bob, lagani valovi... 5 frizura koje želimo ukrasti od Francuskinja

Sve mi koje smo se u nekom trenutku naših života odlučile na šiške znamo kako njihovo održavanje ponekad graniči sa znanstvenom fantastikom. Za razliku od dugih šiški ove kraće se znatnije brža maste pa nam šampon za suho pranje postaje najbolji prijatelj.

No, dobra strana ovih šiški na francuski način jest da te neće izdati drugima ako odlučiš biti sama svoja majstorica i poigrati se sa škarama. Ravni rubovi nisu nužni, sjećaš se? Ipak, imaj na umu da održavanje kratkog boba zahtjeva češće odlaske frizeru ako želiš da tvoj frizura zadrži izvorni oblik.

Moda Kopiramo! Modni detalj koji Francuskinje tako dobro nose za postizanje šik izgleda

Što se inspiracije tiče svakako bi trebala potražiti fotografije glumice Taylor Lashae. Zapravo, ako si u posljednje vrijeme pretraživala pojmove vezane uz francuski stil velika je vjerojatnost da si naletjela na njezino lice bez da si znala tko se krije iza njega. Ova 32-godišnjakinja premetnula se u pravu perjanicu modernog francuskog stila, a nekih od doajenki francuske modne scene (kao i njihovih stilskih savjeta) možeš se prisjetiti ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr