Voliš li diskretne boje, zaljubit ćeš se u baby french inačicu francuske manikure

Instagram@harrietwestmoreland
Vidi originalni članak
  • Francuska je manikura kao jedan od najvećih trendova 90-ih i ranih 2000-ih napokon dobila svoju elegantniju i moderniju varijantu
  • Baby french kao moderna inačica francuske manikure dolazi u kombinaciji baze u prirodnoj nijansi nokta i super tankog vrha blago suženog niz stranu nokta zbog čega nokti vizualno djeluju duži i ljepše oblikovani
  • Zahvaljujući tome što se kao baza koristi nijansa koja odgovara boji tvog nokta, uz baby french će izrast biti puno manje vidljiv pa ćeš produžiti vrijeme između dva odlaska u salon

Oni koji su upoznati s trendovima i estetikom 90-ih, na sam spomen francuske manikure sjetit će se dugih noktiju istaknutih bijelim debelim vrhom koji su, srećom, ostali u prošlosti, no francuska manikura s modernim pomakom, popularno nazvana baby french jedna je potpuno druga priča, puno ukusnije i sofisticiranije estetike pa ne čudi da ju obožavaju i Rosie Huntington-Whiteley i Bella Hadid. A ako voliš pastelne nijanse, bez imalo dvojbe će se svidjeti i tebi.

Beauty Status klasika stekli su s razlogom! Ovo je 10 najprodavanijih nijansi Chanel lakova za nokte

Manikerka Harriet Westmoreland među prvima je koja je nekadašnji, passé, look odlučila pretopiti u privlačniju i moderniju varijantu. Baby french je moderan pogled na tradicionalnu francusku manikuru, s bijelim vrhom lakiranim što je tanje moguće, dok je također blago sužen niz stranu nokta. Može ga se prilagoditi tako da nokat ima izduženiji i ljepši oblik, super je jednostavan za održavanje, nosiv u apsolutno svim prilikama, a zbog baze u prirodnoj boji nokta možeš produžiti vrijeme između dva posjeta salonu.

Ako su ti nokti inače skloni pucanju pa su ti oni dugački nedosanjani san, obavezno isprobaj ovaj trend jer baby french odlično izgleda na svim duljinama noktiju, a ne samo na dugim. Dapače, Harriet čak i preferira izgled na kratkim i meko oblikovanim četvrtastim noktima na kojima, vjeruje, ova manikura najbolje izgleda.

Beauty Preslatka jagoda manikura savršena je za ljeto!

Baby french slobodno možeš probati napraviti i sama, ali moraš biti svjesna da ovakav stil zahtijeva izrazito mirnu ruku i određenu dozu talenta te da ne tolerira neuredne vrhove ili lakiranje. Ako si odlučna u namjeri da ga isprobaš, obavezno prvo vježbaj sam postupak izrade i strpljenje. 

Prvi je korak svakako pronaći pravu baznu nijansu. Baš kao i kod tonirane hidratantne kreme ili podloge, najbolje će izgledati ona koja je najsličnija tvojoj prirodnoj nijansi nokta, a nemoj se ustručavati ni pomiješati dvije nijanse laka kako bi dobila onu savršenu.

PROMO Beauty tretmani koji su nam ovo ljeto na checklisti

Da bi ti nokti izgledali besprijekorno njegovano kako baby french i zahtijeva, nježno izrašpaj nokte dok ne budu savršeno glatki, poguraj i odreži višak kožice, a nakon lakiranja nokte obavezno premaži nadlakom i pusti da se dobro osuše prije nego išta počneš raditi. Ako su ti boje draže u ove klasične i nježne kombinacije, slobodno eksperimentiraj s različitim bojama na vrhovima.

Posjeti Miss7.24sata.hr