9 sjajnih frizura srednje dužine za sve žene koje muku muče s tankom kosom

Instagam
Vidi originalni članak
  • Ako imaš tanku kosu, a ljubiteljica si dužina koje spadaju u kategoriju 'ni dugo, ni kratko', na pravom si mjestu!
  • Donosimo ti devet sjajnih primjera kako oblikovati kosu srednje dužine i dati joj željeni volumen
  • Od romantičnih valova do modernih kokotica, lista koju donosimo uistinu je raznolika

Žene koje nemaju čvrstu i/ili gustu kosu uvjerile su se vjerojatno i same da vrlo duga kosa nije za njih najbolji izbor. Nema veze, srednja dužina za mnoge je žene i najomiljenija. Argumenti koji tome idu u prilog su sljedeći: jednostavna je za održavanje, dovoljno je kratka da njezino oblikovanje ne zahtijeva puno vremena, a istovremeno je dovoljno je duga da ju se 'sakrije' u rep ili punđu, moguće ju je nadograditi ekstenzijama... Također, jedna od većih prednosti ove dužine jest njezina raznovrsnost, a u nastavku ti otkrivamo čak devet načina na koje je možeš oblikovati. I pritom joj dodati toliko željeni volumen.

Noviteti Ni duga, ni kratka! Prema frizerima ovo je idealna frizura za sve koje žele srednju dužinu kose

1. Romantični valovi

Ovu jednostavnu, a istovremeno efektnu frizuru vrlo lako možeš postići i kod kuće. Pritom ne moraš nužno svoju kosu izlagati alatima koji djeluju na bazi topline već je dovoljno poslužiti se trikovima s čarapama, novinama ili viklerima. Štoviše, kosu možeš oblikovati prije spavanja te se probuditi sa sjajnom novom frizurom čiju je postojanost dovoljno osigurati tek uz pomoć laka za kosu.

2. Jedan potez

Kako bi kosa koja seže do ramena izgledala što punije i zdravije možeš se poslužiti ovim jednostavnim trikom. Dovoljno je kosu četkom lagano uviti prema krajevima što će stvoriti dojam 'uredne razbarušenosti'. Ta blago razbarušena tekstura dati će tvojoj kosi toliko željeni volumen.

3. Nevidljivi slojevi

Želiš promjenu frizure, no nisi sklona eksperimentima? Nevidljivi slojevi su upravo ono što trebaš. Riječ je zapravo o postepeno ošišanoj kosi, a prema mnogim stručnjacima za njegu kose upravo je ona savršen način za jednostavno osvježenje i postizanje novog izgleda bez previše uloženog truda. Ne treba ni spominjati da je zakon ako imaš tanku kosu - izgledat će punije.

Beauty Vrijeme je za promjenu: Ovih 5 boja kose učinit će da izgledaš barem 10 godina mlađe

4. Razdjeljak sa strane

Način na koji nosiš razdjeljak može biti minimalna, ali značajna promjena koju možeš učiniti kada je tvoja kosa u pitanju. Nošenje dubokog razdjeljka sa strane može pridonijeti da tvoja kosa izgleda voluminoznije i punije, a ovo je ujedno sjajan trik za sve one dame koje muku muče s tankom i prorijeđenom kosom.

5. Šiške

Šiške i kosa srednje dužine najbolje su prijateljice! Bez obzira odlučila li se na klasične kratke ravne šiške ili trenutačno iznimno popularne zavjesa šiške nećeš pogriješiti. Pripazi samo da odabereš oblik koji će najbolje pristajati tvom licu, a ako nisi sigurna koje šiške odabrati odgovor možeš potražiti upravo ovdje.

6. Ravna kosa

Ravna kosa koja je na vrhovima blago uvijena prema licu klasičan je, ali ništa manje vrijedan, način stiliziranja kose srednje dužine. Neki će ovaj način oblikovanja smatrati dosadnim, dok je za druge on izraz bezvremene elegancije. Bilo kako bilo, preokretanje vrhova prema unutra jednostavan je, ali učinkovit trik zahvaljujući kojem se čini da kosa ima veći volumen.

Novi trendovi Baš kao Francuskinje! Ova inačica bob frizure oduševila je društvene mreže

7. Postepeno ošišani vrhovi

Bez obzira bila ravna ili blago valovita, ako je tvoja kosa tanka onda su postepeno ošišani vrhovi pravi odabir za tebe. Zahvaljujući njima, tvoja kosa će djelovati gušće  i čvršće, a to su dvije karakteristike o kojima žene s tankom kosu mogu mahom tek sanjati.

8. Moderna kokotica

Riječ je o frizuri u kojoj je kosa blago natapirana pri korijenu, a prednje pramenovi prebačeni preko glave što dalje od lica. Brz je ovo i učinkovit način kreiranja dodatnog volumena. Također, kosa će izgledati gušćom i bogatijom no što je to zapravo slučaj.

9. Definirajući pramenovi

Pri stiliziranju kose srednje dužine možeš se odlučiti na skraćivanje samo prednjih pramenova koji će potom uspješno obgrliti tvoje lice. Prednje pramenove dodatno možeš naglasiti ako ih obojiš u svjetliju nijansu. Ova frizura će ti laskati pod svakim kutem!

Savjet zlata vrijedan Ovih 5 frizura odlazi u zasluženu mirovinu. A evo kojim ih trendovima ih možeš (lako) zamijeniti

 

Posjeti Miss7.24sata.hr