5 najboljih pudera za problematičnu kožu

Getty Images/Guliver
Akne, miteseri i komedoni... imaš li problematičnu kožu, puder ne treba kupovati samo prema tome kako izgleda na licu već je pametnije uzeti onaj koji će tvoje lice čuvati od daljnjih upala - nudimo ih nekoliko!
Vidi originalni članak

Koliko puta si čula da ćeš od čestog nošenja pudera dobiti prištiće? I koliko puta iskusila da ti je puder pogoršao stanje kože? To ne mora biti tako, no vjerojatno ćeš ipak uložiti koju kunu više u kvalitetan puder. Malo je jeftinih brendova s dobrim formulama za problematičnu kožu, ali ih ima, npr. Maybellinem koji provjereno na to pazi.

Mnogo faktora utječe na nepravilnosti i teksturu lica: stres, hormonalne promjene, vanjski utjecaji, prehrana... i teško je s takvom kožom izići na kraj: najlakše je odabrati puder s dobrom pokrivnosti, no to je tek prikrivanje problema, a može biti i novi uzrok. Formule pudera su raznovrsne i nisu svi puderi namijenjeni za sve tipove kože, dok oni jeftinijih brendova nerijetko imaju i sastojke manje kvalitete koji mogu djelovati kao alergen i izazvati ne samo alergijsku reakciju već i komedone i akne.

Treba upoznati svoju kožu i vidjeti na što ona reagira, pa takve sastojke izbjegavati u proizvodima - zato je čitanje etiketa obavezno! Sastojci od kojih će koža najprije reagirati su talk, oksibenzon, silicij, mica, akril, polidimetilsiloksan (dimethicone i ini silikoni koji završavaju na "icone"), lanolin... No da ti skratimo potragu, predlažemo pet pudera koje preporučuju beauty blogerice s problematičnom kožom, pa i kožom sklonom aknama!

BEAUTY Ovaj se puder pokazao kao savršen lagani dnevni odabir

1. Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation - 54,90 kn (dm)

Ovaj puder srednje pokrivnosti dovoljno je jak da pokrije tvoje nepravilnosti, a pritom ima odličan sastav. Daje baršunasti finiš, koža s njim djeluje zdravo, ali lijepo zaglađeno i dovoljno je jak da zadrži sjaj i masnoću sve do popodnevnih sati pa ne moraš dodatno matirati lice tijekom dana - ovdje smo to i potvrdile.

2. Tarte Rainforest of the Sea Water Foundation - 285 kn (tartecosmetics.com)

Ovo je jedan od onih pudera u kojega se kunu sve blogerice s problematičnom kožom koje su osjetljive na pregršt sastojaka u makeupu. On izgleda kao voda, a ima i takav osjećaj na koži, ali daje prekrasan mat finiš sa srednjom pokrivnosti. Doduše, nadogradiv je pa slobodno dodaj još nekoliko kapljica. Najbolje ga je nanositi beauty blenderom za što prirodniji izgled na koži.

3. L'Oreal True Match Super-Blendable Foundation - 95,90 kn (Bipa)

Jedan od najljepših drogerijskih pudera je i siguran za tvoju kožu - čak smo ga i testirale! Želiš li punu pokrivnost i prirodno sjajan finiš, svakako isprobaj True Match. On sadrži reflektirajuće čestice, kao i pametne molekule koje se savršeno prilagođavaju pojedinom tonu kože. Dugotrajan je, ali tijekom dana će ga trebati matirati jer može postati sjajan.

4. Fenty Beauty Pro Filtr Soft Matte Longwear Foundation - 210 kn (fentybeauty.com)

Puder u koji se kunu sve djevojke s masnom kožom! Rihanna je uspjela napraviti jedan od onih pudera o kojima svi pričaju jer ima dobru srednju pokrivnost, prirodan mat finiš i djeluje nevjerojatno retuširano na licu (pogledaj ovdje!). Vrlo je dugotrajan, ali traži dobar hidratantni primer inače se zna skupiti na licu.

5. Too Faced Born This Way Foundation - 245 kn (cultbeauty.co.uk)

Želiš li puder jače pokrivne moći, ovaj nudi srednju na punu pokrivnost uz lijepu nadogradivost. Stvoren je u ideji da se ne vidi na licu, tako da lice prividno zaglađuje i proljepšava kožu. Odlično pokriva nepravilnost i ne sadrži ulja, pa je idealan za kožu sklonu aknama. Nakon svega što smo rekli, nije ni čudo da spada u klasik pudere. 

Posjeti Miss7.24sata.hr