Život 13. svibnja 2019.

Varaždinski salon odbio gelirati nokte krizmanicama - izazvali salvu reakcija na društvenim mrežama

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • Varaždinski salon ljepote objavio je post o tome da krizmanicama neće gelirati nokte te da žele da djeca ostanu djeca
  • Mnoge žene pozdravile su tu odluku, ali neke su ih optužile za neprofesionalizam i diskriminaciju
  • Vlasnica salona u komentarima je pojasnila kako oni nisu jedini salon s tom odlukom te da nisu imali loše namjere

Geliranje noktiju ne izlazi iz mode već dugi niz godina. Unatoč porastu trenda trajnog laka, brojne žene se za svoje važne prigode odlučuju se baš za gelirane nokte u raznim oblicima i bojama. Među prigodama na kojima si dodatno požele urediti nokte definitivno se nalaze vjenčanja, maturalne večeri, ali i krizme...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly Wremborn (@nailsbywk) on

Sakrament potvrde obavlja se u većini mjesta obavlja se u razdoblju između 8. razreda osnovne škole i 3. razreda srednje škole. Djevojčice su tada u dobi od 13 do 17 godina. Mnoge od njih za tu se prigodu žele posebno urediti i paze na baš sve detalje. Osim posebne odjeće i frizure, često se dogovara i svečani makeup te geliranje noktiju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Yoder Hair (@hannahyoderhair) on

 

Takav pristup krizmi nerijetko nailazi na negodovanje i predmet je rasprave, a neki saloni ljepote ne žele raditi nokte djevojkama mlađima od 16 godina. Međutim, javna očitovanja o takvim temama uistinu su rijetka. O tome se ovih dana javno oglasio popularni varaždinski salon ljepote "Salončić" koji je na svom Facebook profilu objavio status: "Salončić svim krizmanicama želi sretnu svetu Krizmu. No djeca neka ostanu djeca. Uslugu geliranja noktiju vršimo osobama s napunjenih 16 godina." - napisali su te zahvalili svima na razumjevanju. 

Njihov post naišao je na maksimalno podjeljene reakcije. Dok su neke žene aplaudirale odluci salona i napisale kako ih je ovaj potez oborio s nogu, druge su optužile salon za neprofesionalizam i diskriminaciju mlađih cura. Kada smo i sami potražili komentar salona, na pozive nam nisu odgovorili.

Međutim, očitovanje vlasnice salona pronašli smo na Facebooku. "Zahvaljujem svima na odvojenom vremenu da nam ostavite pisani trag podrške. Zaista nismo imali lošu namjeru. Nismo jedini salon u gradu, i nemamo ništa protiv različitih stavova i mišljenja te smo apsolutno za to da ovisno o vlastitoj percepciji svijeta oko sebe, svatko bira na koji način će ostaviti svoj trag na zemlji. Volimo moderno, pratimo trendove i pružamo usluge uljepšavanja. Mladim djevojkama i zrelim ženama." - napisala je vlasnica u komentarima. Koje je tvoje mišljenje o ovoj odluci?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anazg

    U potpunosti se slazem s odlukom vlasnice salona. Danas te djevojcice izgledaji samim svojim stilom odjevanja sa nekih 15 godina kao da su 20, tako da... Djeci treba objasniti do kud mogu ici u skladu sa svojim godinama, a ne ... prikaži još!