Život

Tužna životna priča nije slomila duh Darinke iz "Ljubavi na selu": Moja djeca i tata nisu smjeli vidjeti da mi je teško

  • Darinka Ljubica Goravica Green sudionica je nove sezone showa Ljubav je na selu i jedina je ženska kandidatkinja
  • Ona je porijeklom iz Dubrovnika, a rođena je i živi u Čileu
  • Mladost je provela u Hrvatskoj gdje se i udala i proživjela rat, svoj rodni kraj obožava, ali u Čileu je njezin drugi dom gdje je nazivaju i neslužbenom počasnom konzulicom

Započela je nova, 11. sezona popularnog showa Ljubav je na selu koji je ove godine u potrazi za idealnim kandidatima prešao granice Lijepe naše. Ovaj put ljubav traže farmeri hrvatskih korijena i to s četiri različita kontinenta - Europe, Sjeverne Amerike, Južne Amerike i Australije.

Jedna od njih je i simpatična 52-godišnja Darinka Ljubica Goravica Green, "s malo dužim imenom", kako sama kaže, koju krasi jedinstvena energija. Osim što je jedina žena među kandidatima, njezina je životna priča uistinu posebna. Darinka živi u Iquiqueu u Čileu, no potječe iz Dubrovnika odakle dolazi njezina obitelj. Još kao mlada djevojka vratila se u Hrvatsku gdje se zaljubila i udala. Nažalost, njezina sreća nije bila dugačkog vijeka jer nedugo nakon toga ostala udovica.

 | Autor: Facebook @Bin isolation outing Facebook @Bin isolation outing Darinka Goravica Darinka se zapravo rodila u Calami, u blizini najvećeg rudnika bakra na svijetu. Bilo je to slučajno jer je njezin otac tamo radio u jednoj  američkoj tvrtki. Nakon toga obitelj se vratila u Iquique, grad koji u prijevodu nosi ime "fjaka". U mladosti se uputila u Hrvatsku gdje je završila fakultet, zaljubila se, udala i rodila prvo dijete.

 | Autor: Facebook @Bin isolation outing Facebook @Bin isolation outing Darinka Goravica

Ipak je morala napustiti Hrvatsku

Supruga Mišu je upoznala u Cavtatu, a život su nastavili u Konavlima. No, za vrijeme Domovinskog rata, Darinka i njezina obitelj morali su živjeti u izbjeglištvu u Crikvenici. Nakon što su se Konavle oslobodile vratili su se, no iako njihova kuća nije bila uništena, skoro cijelo njihovo selo je izgorjelo. "Nije bilo lako, trebali smo sve obnavljati, živjeli smo od humanitarne pomoći, a sve je bilo skupo pa smo se odlučili vratiti u Čile. Bilo je to 1994. godine. Ali tada se dogodila nesreća", prisjetila se.

Mišo je stradao električnog udara radeći u kući Darinkine prijateljice, Irene. "Upoznale smo se u boli. U boli zbog smrti njezinog muža. Otišla sam k njoj nakon nesreće. Bila sam jako tužna i jako loše, a ona mi je rekla: "Ne brini. Jak je on. Vječno će živjeti"", rekla je Irene. "Mišo je bio poseban, bio je najbolji", kaže Darinka koja je ostala jaka radi djece, danas 28-godišnje Ivane i 24-godišnjeg Andre.

"Ja sam samo mislila da djeca moraju znati da sam dobro jer ako me vide da sam pala, neće od toga biti ništa. Osim toga, i moj tata je imao tada dosta godina, a i on je trebao vidjeti da sam jaka. Mi dobro živimo, ali da nije bilo njih, možda ne bih uspjela biti gdje sam sada. Ali nije lako biti bez osobe koju si voljela", kaže Darinka.

 | Autor: Facebook @Bin isolation outing Facebook @Bin isolation outing Darinka Goravica

Neslužbena konzulica

"Voljela bih da ima nekoga kada ostari. Jer tužno je ostati sam", rekla je njezina sestra Marjanka. A Darinka je sama već 22 godine. Danas je privatna poduzetnica i ima svoju turističku agenciju Croatia tours, a kaže da radi gotovo 24 sata dnevno. "Netko je nazove, a ona i dalje radi", kažu njezine prijateljice. Jako je ponosna na svoje hrvatsko porijeklo i u svoj rodni kraj dolazi kad god može. "Ljudi se ovdje uvijek meni obraćaju u vezi bilo čega što ima veze s Hrvatskom - ako treba što objasniti, napraviti, prevesti..", kaže. Osim toga, nazivaju je i počasnim konzulom. Nije to službena titula, ali Darinki savršeno pristaje.

 | Autor: Facebook @Bin isolation outing Facebook @Bin isolation outing Darinka Goravica

Slobodno vrijeme i vikende voli provoditi u Picu, na svojoj farmi od tisuću metara kvadratnih koja se nalazi usred oaze u pustinji Atacama. Tamo Darinka uzgaja svoje omiljeno tropsko voće - mangoavokado i posebne vrste limuna i naranči koje raste na stoljetnim stablima. 

Sviđa joj se 'hrvatski tip muškarca' 

Kada su je upitali zašto se prijavila u emisiji, Darinka je jednostavno odgovorila: "Odlučila sam potražiti ljubav u svojoj domovini. Smatram da vodim vrlo živopisan život pa mi je jedan od motiva bila i zabava, a upoznala sam i različite ljude te običaje", rekla je za portal žena.hr.

Darinka je nakon suprugove smrti bila u jednoj vezi dugoj 12 godina, a želi partnera koji je pošten, iskren i odgovoran. A sviđa joj se baš "hrvatski tip" muškarca, visok i tamne kose. "Meni ne trebaju materijalne stvari, meni treba netko tko će me voljeti", rekla je Darinka za rtl.hr. A mi se nadamo da će među svojim kandidatima pronaći baš onoga pravog.

Photo: RTL/privatni album

Komentari 0