Život
Žena kod ginekologice

Trebao je to biti neobavezni seks, a onda joj je tip s Tindera spasio život. Danas žive zajedno

  • Frajer s Tindera jednoj je djevojci sasvim slučajno spasio život, a sve nas podsjetio na ovaj važan pregled
  • Nakon što je okončala njezina šestogodišnja veza, Ema je instalirala Tinder. S tipom kojeg je upoznala nije mislila ozbiljno, trebao je to biti samo seks
  • No, jednu večer dok su ležali u krevetu, upitao ju je: "Jesi li ikada provjerila ovu kvržicu?". Otišla je na pregled i čula riječi koje nitko ne želi čuti... 

Tinder priča svakakve priče -  nekad lijepe, nekad ne baš tako lijepe, a ponekad potpuno bizarne ili čak strašne. Ovoga puta jedna je djevojka za američki Cosmopolitan podijelila možda najljepšu priču - o tome kako joj je princ na bijelom konju u naličju jednog nasumičnog tipa kojeg je upoznala na dating aplikaciji i s kojim je odlučila imati neobavezni seks zapravo spasio život. 

"Imate treći stupanj raka dojke", započinje priču 29-godišnja djevojka, za potrebe članka Ema, i nastavlja - "to nisu riječi koje ikada želite čuti, a kamoli sa 29 godina." Na žalost, to je vijest koju je samo u 2020. godini, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, čulo čak 2,3 milijuna žena, a 685.000 qih je od ove bolesti i preminulo.

"Prije dijagnoze upravo sam okončala šestogodišnju vezu i učinila ono što čine novopečeni samci: instalirala Tinder. U opisu mu je pisalo "coffe guy" i to je bilo dovoljno da svajpam desno", nastavlja svoju priču Ema. Uskoro se našla s "coffee guyem" s Tindera te su počeli izlaziti. Ema priznaje kako nitko nije htio ništa ozbiljno, ali odlučili su izlaziti i imati neobavezan odnos. Jednu večer, dok su ležali u krevetu, pitao ju je - "jesi li ikada provjerila ovu kvržicu", dirajući joj grudi. 

Dan borbe protiv raka dojke Možda vas zanima Dan je borbe protiv raka dojke! O važnosti podizanja svijesti o bolesti govore brojke: mortalitet pada već nekoliko godina Rubrika Life&style Life&style

Ema kaže kako joj je prva reakcija bila obrambeni stav te da mu je rekla da nema pojma o čemu priča. Svejedno, drugi dan se naručila na ultrazvuk. Nakon nekoliko dana saznala je vijesti da ima tumor.

"Kad je test stigao, doslovno sam pomislila: Pa, je*i ga. Kako ću to reći ljudima? Razgovor o tome učinio bi stvari stvarnim, a ja nisam bila spremna za to." Prvo što je htjela napraviti je prekinuti sa Samom (coffe guy). Nisu ni bili par, i nije ga htjela zamarati sa "ćelavim komadom koji ide na kemoterapije i povraća". Međutim, Sam je odlučio ostati uz nju i zajedno su prošli kemoterapije, Eminu ćelavost, mučnine i na kraju operaciju.

Previše od mene tražiš: Koliko ste često škrti prema sebi?

 | Autor: Screenshot Cosmopolitan Screenshot Cosmopolitan

Na kraju svega mu je u zezanciji rekla: "Naravno da sam morala dobiti rak dojke i ostati bez jedne baš kada izlazim s likom koji pada na sise". "Sisu", ispravio ju je. "I'm a boob guy, not boobs guy".

Ema priznaje kako joj je Sam sigurno spasio život. "U međuvremenu... Sam i ja samo smo počeli zajedno živjeti - i jasno mi je da tada nije imao hrabrosti reći bilo što o kvržici koju je osjetio, možda danas ne bih bila živa. Na neki način, ono što je učinio trebao bi biti minimum minimuma (jer ako osjetite nešto u grudima, testisima, zaista bilo gdje na nečijem tijelu, morate to reći toj osobi), ali to mi je vjerojatno spasilo život. Uglavnom zato što vjerojatno ni sama ne bih pronašla kvržicu: nikad prije nisam napravila odgovarajući samopregled dojki niti sam znala kako."

Ovo je jedna od sretnih priča iz kategorije ružičaste vrpce, a i Tindera. Ne mora biti, i nažalost, najčešće nije tako. Nemoj čekati tipa koji će ti pregledati grudi, čini to sama i čini to često. 

Photo: None

Komentari 0