Život

"Smanjila sam se za četiri konfekcijska broja, ali dobila više od 10 kg"

Ovo objavljujem na Instagramu da svima pokažem kako kilogrami zaista nisu važni, napisla je Hannah

Neopisivo je teško krenuti na put prema zdravijem životu i vitkijem tijelu, pogotovo kad neprestano buljiš u one neumoljive brojke na vagi. Ali zapravo je mnogo važnije kako se osjećaš i koliko si pozitivna nego koliko kilograma imaš.
Hannah, 31-godišnja influencerica pod nadimkom @bananas.get.fit nedavno je na Instagramu objavila priču o svojoj čudesnoj preobrazbi. U samo dvije godine, Hannah je uspjela transformirati tijelo tako da sad nosi odjeću manju za čak četiri konfekcijska broja, ali pritom je zapravo dobila na težini i to čak 11 kg - što dokazuje da ono što pokazuje vaga nije uvijek presudno.

 

I’ve been seeing a lot of posts talking about how you guys are down and out about what the scale says. So after some digging I found the photo on the left, that’s me at the very beginning of my fitness journey a little over 2 years ago. I was super depressed and coping by eating my emotions. Fast forward to 2 years of @annavictoria programs and I’m 25 pounds heavier, fitter, and wear a size 6 versus a 14 (for those that care). The purpose of this post is to show you what the scale says does not matter, take your measurements, take progress photos and stay consistent. Is my body perfect, absolutely not (I love me some chips and salsa and Starbucks) but I love it and in the end that’s what matters. . . . #fbg #fbggirls #fitbodyguide #bodylove #bodyloveapp #annavictoria #workout #getfit #fitness #fitfam #girlswholift #girlswhoworkout #fitnessgirl #fitnessjourney #fitgirl #fbgbodylove

A post shared by Bananas FBG (@bananas.gets.fit) on

"Vidim da mnoge od nas objavljuju koliko su kilograma izgubile i što kaže vaga. Smisao moje objave je da dokaže kako vaga ne govori uvijek istinu; bitno je mjeriti se, slikati se da pratiš napredak i ne odustajati", napisala je Hannah.
Mlada Britanka udebljala se dok se u nesretnoj vezi u kojoj joj je narušeno samopouzdanje pokušavala utješiti prevelikim količinama hrane.
"Proživjela sam nekoliko gadnih situacija u životu i utjehu sam nalazila u prejedanju. Znala sam smazati desetak krafni uvečer pred televizorom. Završila sam u vezi s muškarcem u kojeg sam bila zaljubljena preko ušiju, ali on je prema meni bio okrutan. Neprestano se rugao mojoj debljini, govorio mi da sam tusta i da je seks sa mnom odvratan. Ubijao me u pojam, a opet, ostajala sam s njim. Na kraju me ostavio, a ja sam potonula na dno. Ležala sam na podu i jecala, uvjerena da nikad nikome neće biti stalo do mene", sjeća se Hannah. 

Ali tad je pukim slučajem naletjela na Instragramericu Annu Victoriju i njezine vedre i uvijek pozitivne objave o fitnessu. To je Hannu nadahnulo da se upiše na online tečaj vježbanja i prehrane i da ga se pridržava. Sad se osjeća bolje i zdravije nego ikada.
"Ana traži da se u početku uopće ne važeš, a to sam vrlo teško prihvatila", kaže Hannah. Naučena na uobičajene dijete, htjela se svaki dan vagati, ali isto tako se sjećala i kako je obeshrabrujuće bilo vidjeti kako broj kilograma raste umjesto da pada.
"Zato sam poslušala Annin savjet, spremila vagu pod krevet i oslonila se na mjerenje i slike", objavila je Hannah, koja sad mirno gleda u budućnost, jer je naučila kako usmjeriti emocije na ono što je važno: vježbanje i zdravu prehranu, a ne na broj kilograma.

Photo: Instagram

Komentari 0