Život

Sklopi #PINKYPROMISS s prijateljicom - obećanje koje može spasiti život

  • Predstavljena je nova javno-zdravstvena kampanja #pinkypromiss uz podršku komunikacijskih platformi lifestyle portala miss7
  • Cilj kampanje je podizanje svijesti o nužnosti redovitog samopregleda dojki, jednostavne i brze metode koja može spasiti život i omogućiti rano otkrivanje raka dojke
  • Sklopi #pinkypromiss s prijateljicom i osiguraj da tvoja prijateljica i ti stvorite naviku koja može spasiti život 

Nova kampanja #pinkypromiss pokrenuta je u suradnji Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, udruga EUROPA DONNA, NISMO SAME i SVE ZA NJU, uz podršku Rochea Hrvatska i komunikacijskih platformi lifestyle portala miss7. Cilj same kampanje je podizanje svijesti o nužnosti redovitog samopregleda dojki. Na konferenciji za medije predstavljen je i edukativni film udruge NISMO SAME u kojem je glavna akterica Ida Prester koja je ujedno i ambasadorica kampanje. 

O razlozima samog pokretanja kampanje govorili su doc. dr. sc. Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, Ivica Belina, prof. edukac. reh., predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, Tonkica Zlački, glavna urednica miss7 izdanja te Milorad Gošev, dr. med.,  generalni direktor Rochea Hrvatska.

 

Tonkica Zlački, glavna urednica izdanja miss7, naglasila je da će se jednogodišnja kampanja #Pinkypromiss provoditi na portalima miss7 grupacije 24sata – miss7, missZDRAVA i missMAMA.
„Premda znaju da je važno, žene ne obavljaju redoviti pregled jer se boje suočiti – odgađaju ili negiraju pa im je teško stvoriti naviku redovitog pregleda. U sklopu kampanje pokrenut ćemo poseban microsite na kojem ćemo objavljivati sve sadržaje povezane s kampanjom i pozivati prijateljice da sklope #pinkypromiss i primaju redovite personalizirane podsjetnike za samopregled. #Pinkypromiss je prva kampanja za rak dojke čiji je cilj promjena ponašanja poticanjem djevojaka i žena na samopregled dojki. Želimo da stvore naviku."

 

U sklopu kampanje napravljen je i poseban microsite na kojem možeš pronaći sve informacije o samopregledu kao i o samom raku dojke. Klikom na link ti i tvoja prijateljica možete dati #pinkypromiss da ćete se podsjećati na redoviti samopregled. 

Photo:

Komentari 0