Život

Rođena je bez ruku i koljena, liječnici su joj rekli da neće dočekati 18-tu, no ova čudesna 30-godišnjakinja sada planira svoje vjenčanje iz snova

  • Tridesetogodišnja Jlissa Austin iz Houstona je rođena bez ruku i koljena
  • Liječnici su joj rekli da neće moći hodati, a danas ima 30 godina i planira vjenčanje iz snova sa zaručnikom Johnathanom Shorterom
  • Jlissa većinu dnevnih zadataka obavlja samostalno

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

Mi smo par kao svaki drugi

Rođena je bez ruku i koljena, a liječnici koji su nakon njezina rođenja rekli da neće doživjeti niti 18 rođendan danas bi se vjerojatno jako začudili. Naime, danas 30-godišnja Jlissa Austin iz Houstona priprema vjenčanje iz snova sa zaručnikom Johnathanom Shorterom. Jlissa je poduzetnica koja vodi svoju tkalačku tvrtku, i pobijedila je sve predrasude - ova fascinantna žena je naučila prati zube s nožnim prstima, većinu stvari može sama, a kao pomoć joj je na raspolaganju voljeni Johnathan! Budući suprug Jlisse Austin potvrđuje da su oni kao svaki drugi par - njezin invaliditet ne predstavlja prepreku njihovoj ljubavi.

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

Johnathan i Jlissa žive u stanu u Houstonu i planiraju vjenčanje iz snova na ljeto. "Nikad nisam mislila da bi mi se ovo moglo dogoditi, da upoznam nekog poput njega. Lijepo je znati da je Johnatan pored mene", za Daily Mail priča priču o svojoj ljubavi priča Jlissa. 

"Kada nas ljudi vide kako hodamo okolo, neki od njih stišću Johnathanovu ruku i čestitaju mu da je dobro to što radi. No, stereotipi osoba koje promatraju naš odnos nas previše ne opterećuju.", kažu.

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

'Mi smo sada tim'

Johnathan pomaže Jlissi jesti, ustati i ući u auto i sličnim dnevnim aktivnostima, a ona njega osvaja svojom osobnošću: "Jlissa je divna osoba, dobar prijatelj i jako je dražesna", objašnjava Johnathan te dodaje: "Mi smo sada tim. Upoznali smo se prije 13 godina preko zajedničkih prijatelja, prvo smo bili prijatelji te smo se kasnije zaljubili. Pričala mi je o svojem zdravstvenom stanju, a ja sam sve slušao i upijao".

"Nikad mi nije bilo važno što nema ruke, dlanove, što je niska rasta. Volim je kao osobu od krvi i mesa i tretiram je ravnopravno", kaže Johnathan.

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

"Liječnici su rekli da neću hodati niti dočekati 18. rođendan. Evo me, imam 30 godina i mogu učiniti toliko mnogo", objašnjava pozitivna Jlissa.

"Kada sam bila trudna mislila sam da će imati jako dugačke noge. Zato što me toliko lupala u trbuh", priča Deborah, njezina mama.

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

'Djeca su se prema meni ponašala kao prema lutkici'

No, obitelj je odlučila - Jlissa će biti osoba kao i svaka druga, ići će kroz život i boriti se. Što je rezultiralo i djetinjstvom za koje Jlissa kaže kako je bilo lijepo i razdragano, nikad nije doživjela maltretiranje vršnjaka: "Djeca su bila kao djeca. Mislim da su me voljeli jer su se prema meni ponašali kao malenoj lutkici", smije se Jlissa.

Danas Jlissa vodi svoju tvrtku, a uskoro planira i lansirati novu firmu za svoje klijente. Ima dnevnu rutinu, a u svim preprekama joj pomaže Johnathan: "Mogu vršiti sve dnevne obaveze: prati zube, koristiti telefon, raditi i voditi svoj posao. Mogu kupiti stvari nogama. Riječ "ne mogu" jednostavno nije u mom rječniku. Ovdje sam, i ispunila sam potencijal kao osoba. Htjela bih svima poručiti da budu snažni i vjerni sebi, da nikad ne odustanu", zaključuje Jlissa.

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0