Život

Priča o ovom mladiću i njegovoj umirućoj susjedi dirnula je svijet

Pripremi maramice - nevjerojatno dirljiva priča koja pokazuje koliko zapravo nema granica kad je riječ o pravom prijateljstvu

Predivno prijateljstvo Chrisa Salvatorea iz Los Angelesa i njegove najbolje prijateljice Norme Cook dirnulo je mnoge ljude diljem svijeta…31-godišnji glumac i njegova 89-godišnja susjeda godinama su bili dobri prijatelji. Godine 2007. je bivša arhitektica dobila dijagnozu – leukemija. Prošle jeseni odlučila je da će prekinuti liječenje u bolnici te maksimalno uživati u posljednjim mjesecima života. 

Sama nikad ne bi uspjela… 

Liječnici su upozorili staru damu da joj treba 24-satna pomoć koja će joj olakšati svakodnevicu. To košta puno, a Nora si to nije mogla priuštiti. Zbog toga je Chris Salvatore organizirao akciju dobrovoljnog darivanja pod hastagom #myneighbornorma kako bi olakšao život susjedi – te sakupio 3.335 dolara za svoju dragu prijateljicu. 

Voli bližnjega svoga…

Međutim, to nije bilo sve: Chris i Norma odlučili su provesti zajedno njene zadnje mjesece u zajedničkom stanu – kako bi se Chris mogao brinuti za nju. Tako su njih dvoje proživjeli nekoliko predivnih mjeseci prepunih šampanjca (kojeg Nora voli iznad svega), tuluma, zabavnih TV-showova, dobrog jela i dugačakih razgovora o Bogu i Svijetu. 

Dostojan rastanak…

Prošle srijede je Norma – u pratnji svojih najdražih – umrla. „Norma je mirno zaspala – a čak i kad tjelesno više nije s nama, ostat će u srcima nevjerojatno velikog broja ljudi“, napisao je Chris na Instagramu. 

Nevjerojatno dirljiva priča koja pokazuje koliko zapravo nema granica kad je riječ o prijateljstvu. 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0