Život

Ove dvije hrabre žene trče maraton u donjem rublju... zbog svih nas!

Ove žene odlučile su trčati londonski maraton u donjem rublju. Razlog? Da nam svima pokažu što zaista znači voljeti svoje tijelo i boriti se protiv nametnutih standarda ljepote.

Novinarka Bryony Gordonmodel Jada Sezer za nas su definicija hrabrosti. Danas trče londonski maraton u grudnjaku, gaćicama, čarapama i tenisicama. Htjele su poslati poruku svijetu kako žene s oblinama nisu neaktivne i nezdrave. Htjele su pokazati kako su itekako fizički spremne za 42 kilometara dug maraton te svojom gestom prikupiti novac za dobrotvorne organizacije koje rade na promociji mentalnog zdravlja. 

"Želimo dokazati svima kako je tjelovježba za SVAKOGA. Da, možeš imati višak kilograma i biti zdrav!", izjavile su za The Independent. "Također, želimo pokazati svu ljepotu različitih tijela. Ako sportašice trče u sportskim grudnjacima i kratkim hlačicama, koje su ustvari gaćice, zašto ne možemo mi?!"

 

Objavu dijeli bryonygordon (@bryonygordon)

Bryony Gordon je maraton istrčala i prošle godine te rekla kako joj je upravo ovaj događaj promijenio pogled na život, a nakon što je upoznala i sprijateljila se s plus-size modelom Jadom Sezer - javila im se ideja da trče zajedno, i to samo u donjem rublju! "Htjele smo djevojkama s oblinama pokazati sve prednosti koje tjelovježba ima na vlastito samopouzdanje i ljubav prema tijelu - te kako ne moramo izgledati kao fitness modeli i profesionalne sportašice kako bi istrčale jedan maraton.", kaže Bryony.

Djevojke će trčati kako bi prikupile novac za Heads Together, organizaciju koju su originalno pokrenuli Vojvoda i Vojvotkinja od Cambridgea te princ Harry, u svrhu poticanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja. S obzirom na dosta visoke temperature za ovo doba godine, djevojke se nadaju da će im se i ostali priključiti u ovom pokretu.

Djevojke su ranije ove godine imale probni maraton kako bi se naviknule na trčanje u donjem rublju i zaključile su kako je osjećaj zaista drugačiji. "Nismo bile svjesne koliko te tajice zaista utegnu. Ali senzacija osjećaja kad osjetiš svoje tijelo kako skače gore-dolje iz nekog nam je razloga postalo gotovo terapeutski ugodno."

Na pitanje što očekuju postići ovom hrabrom odlukom, djevojke su sa smiješkom na licu odgovorile: "Ako i samo jednu jedinu ženu inspiriramo da ustane i krene trčati, nakon što vidi nas koliko se dobro ustvari zabavljamo - to je to!".

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lorena41

    Zaradivao sam od $ 28,000 do $ 350,000 mjesecno k0ji rade kod kuce na racunalu kod kuce. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu placu ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com