Život

Ova mama svaki dan važe svoju kćer - da se ne udeblja

Kontrola veličine obroka, tjelovježba i vaganje - svakodnevna su rutina koju je svojoj 6-godišnjoj kćeri odredila ova mama u strahu da se mala ne udeblja

Mlade mame koje doje često važu svoje novorođenče poslije svakog obroka, zabrinute je li dobilo dovoljno mlijeka i jede li dovoljno da bi raslo. Uz bebe čija težina raste praktički svakodnevno, na težini dobivaju sva djeca, samo s godinama sporije jer - rastu, naravno. Ipak, jedna Britanka priznala je da svaki dan važe svoju kćer koja ima već šest godina. Ne zato da vidi kako raste već zato jer pazi da se djevojčica možda ne udeblja!

 | Autor: itv/this morning itv/this morning

U TV emisiji This Morning, Nadia Udin je prvo opisala kako je njoj majka u djetinjstvu određivala koliko smije pojesti da se ne bi udebljala, a onda objasnila da slično i sama postupa sa svojom kćeri – ograničava joj količinu hrane u obroku i pazi da svaki dan vježba, ali joj i redovito kontrolira težinu. Kad je voditeljica upitala nije li to malo pretjerano, Nadia je odgovorila da dijete to doživljava kao zabavnu igru.

- Kad ja stanem na vagu, stane i ona i zajedno se smijemo. Da je pitate važe li je mama svaki dan, vjerojatno bi se začudila i ne bi znala o čemu pričate – rekla je Nadia.

Možda vas zanima Reakcija novopečene mame kad je otkrila da je rodila sina Rubrika Life&style Life&style

Nismo sigurni da malena ne zna i da joj Nadia baš nikada nije spominjala riječi poput debljanje, debljina, pretjerana težina i slične, a nisu sigurni bili ni mnogo koji su taj TV prilog gledali jer počeli su pljuštati komentari: "Da li uopće što je težina i kako dolazi do promjena? Ona ima 6 godina, dakle rasti će i dobivati na težini. Ako dobiva na vagi, znači da raste!" 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0