Život

Ova hrabra mama samo želi živjeti, bori se kao lav, ali potrebna joj je pomoć za liječenje

  • Ani Mari Ljutić prije tri godine, u trudnoći, dijagnosticiran joj je karcinom dojke, a liječnici su vjerovali da je to za nju kraj
  • Spasili su njezinog sina, a nakon deset dana kome i Ana Mari se probudila. Danas još uvijek teško govori i ima neurološke probleme zbog kojih joj je potrebno novo liječenje
  • Hrabra mama se bori koliko je god to moguće, ali sada je došla pred zid i treba pomoć

Ana Mari Ljutić mama je kojoj je u sedmom mjesecu trudnoće bio dijagnosticiran karcinom dojke. Već se tada metastazirao na ostatak njezinoga tijela, a da bi spasili život njezinome sinu, liječnici su je odveli na hitnu operaciju.

I mama i sin su preživjeli iako se isprva sumnjalo da je to moguće. Borili su se i oporavili. Međutim, otada, već tri godine, Ana Mari nalazi se u novim problemima. Nakon operacije zaboravila je govoriti i nije više mogla samostalno živjeti, a iako napreduje, njezin život nije nimalo jednostavan. Potrebno joj je neurološko liječenje, a to joj se čini kao nemoguća misija, piše Jutarnji.

"Ona samo želi opet živjeti", rekao je njezin suprug Dino za Jutarnji. I sada je dobila novu nadu za nastavak borbe jer joj razne klinike iz inozemstva nude neurološko i kognitivno liječenje. Uz to slijede i vježbe za mozak koje može obavljati u Zagrebu, a to bi joj moglo vratiti stari život, vratiti je u doba prije tumora i njegovih strašnih posljedica.

No, za nju je to naizgled nemoguća misija. Cijena liječenja prelazi iznos od 10 tisuća eura, vježbe mozga su oko 400 tisuća kuna, a ova obitelj s dvoje djece to si ne može priuštiti. Osim svakodnevnih izdataka tu su i skupi lijekovi koje Ana Mari već mora redovito uzimati.

 | Autor: YouTube YouTube

I to nije sve, jer ni vrijeme joj ne ide u korist. Ne osjeća se dobro, a njezini su neurološki ispadi sve jači, kaže suprug Dino. Sada joj se nudi izlaz iz ove nezamislive situacije, ali on nosi svoje zahtjeve. Prije svega novčane. I zato ova obitelj puna nade skromno traži pomoć.  "Uz to liječenje više nećemo morati trošiti toliko novaca na lijekove. Nadamo se da nam je 90.000 kuna dovoljno za put, liječenje i smještaj u drugoj zemlji. Hvala svima koji su nam do sada pomogli i žao mi je što opet moramo tražiti pomoć, ali ne možemo sami", objasnio je Dino.

Ovu je bitku Ana Mari započela u drugoj trudnoći, kada se žalila na bolove u leđima. Na to su joj u Hitnoj rekli da je riječ o išijasu. A tumor je već tada zahvatio kralješke. Nosila je štake, a liječnici nisu željeli napraviti magnetsku rezonancu jer su se bojali za dijete. Tek kada je kiropraktičar potvrdio da nije riječ o išijasu, pregledali su je i uputili na hitan porođaj da spase dijete. Jer vjerovali su da je za nju došao kraj.

 | Autor: YouTube YouTube

Hrabra je mama u komi bila deset dana, i ona i njezina beba su preživjele, ali nakon toga, zbog epileptičnih napadaja, Ana Mari je zadobila trajno oštećenje mozga. Zaboravila je normalno govoriti, pisati i voziti. No, iako je to stanje neizlječivo, može se ublažiti. Ponovnim liječenjem. "Prestali smo planirati, živimo iz dana u dan", kaže Dino.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic Dino Ljutić

Ako želiš i možeš pomoći ovoj hrabroj obitelji, novčanu pomoć pošalji na IBAN: HR 9423400093112557332 na ime Dino Ljutić u Privrednoj banci Zagreb.

Photo: YouTube

Komentari 0