Život

On je najseksi doktor na svijetu i totalno zaslužuje tu titulu

Serije o seksualno (pre)aktivnim zdravstvenim djelatnicama možda više i ne djeluju toliko nerealno ako bi se radnja iz stvarnog života odvijala u bolnici u kojoj radi Mikhail Varshavski, koji od 2015. nosi titulu najseksi doktora na svijetu

Kada je 2012. godine otvorio Instagram profil, Mikhail Varshavski (od milja zvan Doktor Mike), nije ni slutio da će danas pažnju izazivati više izgledom nego svojim radom. Odmah mu želimo maknuti stigmu još jednog zgodnog tipa seksi zanimanja, pa ćemo spomenuti da je Mikhail doktor osteopatije, u Americi priznate kao prakse s holističkim pristupom namještanja tijela i "popravljanja kostiju". Jednostavnije rečeno, doktori osteopatije pri pregledu tijela uzimaju u obzir cjelinu, a ne samo trenutno bolno mjesto. Doktor Mike je i veliki humanitarac, 2015. godine osnovao je zakladu za školovanje potrebitih studenata, pomaže u azilima za životinje, a povremeno volontira i u pučkoj kuhinji. 

Ako još nisi, njegov profil na Instagramu svakako zaprati jer ćeš doživjeti gomilu "vau, savršen je" momenata. Inače, prošle godine je lansirao i YouTube kanal. Ta YouTube stranica je kombinacija njegovog rada, u kojem poziva korisnike da mu postavljaju pitanja o zdravlju, ali i zabave, u kojem na duhovit način komentira scene iz doktorskih serija, te daje praktične životne savjete kako poboljšati zdravlje.

Rođen je 1989. godine u Rusiji, a ljubav prema medicini je naslijedio od oca, koji je cijelu obitelj poveo u Brooklyn zbog loše životne situacije u njihovoj rodnoj zemlji. Mikeu je tad bilo 6 godina. Život u Americi nije bio lagan, pa je njegova majka po zanimanju profesorica matematike privremeno bila i čistačica, dok je Mikeov otac ponovno morao polagati ispite na medicinskom fakultetu, jer mu se ruska diploma nije priznavala. Ipak, radišna obitelj se uspjela izvući iz teške situacije, te svom Mikhailu omogućiti školovanje.

Brzo je Mikhail postao omiljen u srednjoj školi, gdje je i zaradio nadimak Dr. Mike. Naime, svi srednjoškolski sportaši iz njegove okoline su se upravo njegovom ocu obraćali kada bi se ozlijedili na terenu. Mike je prvotno postao prvostupnik na Njujorškom institutu za tehnologiju, a potom je nastavio 7-godišnji studij osteopatije. Iako su mu u školovanju cvjetale ruže, u privatnom životu je situacija bila malo teža. Na prvoj godini studija ostao je bez majke koja je preminula od leukemije. Taj događaj ga je samo još više ohrabrio da se nastavi baviti medicinom.

I onda dolazi 2012. godine, era Instagrama. I Mike se kao mladi student medicine pridružio brzorastućoj društvenoj mreži, no nije ni slutio da će kombinacije njegovog izgleda, humanitarnog rada i ljubavi prema životinjama izazvati toliko pozornosti. Instagram je poludio za Dr. Mikeom. BuzzFeed i magazin People su ga 2015. godine proglasili najseksi doktorom na svijetu, a Mikhail Varshavski je postao doktor celebrity.

"Mislim da su liječnici često prestrašeni otvarati profile na društvenim mrežama ili slikati selfieje zato što misle da će ih okolina smatrati neprofesionalnima. Ali, i doktori su ljudi! Nevjerojatno je važno za liječnika da se pacijent može povezati s njime. Mi smo tim, davno su prošla vremena u kojima se doktor smatrao višom klasom. Kroz društvene mreže sam htio pokazati da sam poput njih, družim se sa svojim psom ili vježbam. Na taj način su ljudi spremniji komunicirati sa mnom, a i spremniji su odlaziti doktoru", izjavio je on line platformi Coveteur Mikhail. I za kraj još nešto, ako si mislila da nije dovoljno savršen - Mike ima ženku haskija Roxy. Mislimo da su dalje sve riječi suvišne...

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0