Život

Moraš je upoznati: Vizažistica i beauty blogerica u policijskoj uniformi

Za beauty blogerice reklo bi se da provode cijeli dan uljepšavajući se, zar ne?! E, pa, upoznaj Maju, Karlovčanku koja obožava šminku, ali i pravdu!

Davno smo se uvjerili da u modi, gastronomiji i interijerima naizgled nespojive stvari odlično funkcioniraju zajedno, a Karlovčanka Maja Pogačić uvjerila nas je da je to moguće i kada je riječ o zanimanjima. Naime, Maja je ujedno policajka, vizažistica i beauty blogerica. Svoju ljubav prema policiji razvila je od najranijeg djetinjstva. Kako kaže, odrasla je na selu i igrala se s dječacima, međutim, osim pištolja i tipičnih muških igračaka, zanimale su je lutke, šminka i lijepa odjeća.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

„Kao djevojčici uzor mi je bila majka. Voljela sam promatrati kako se uljepšava, a čak sam joj krala ruževe i poskrivećki obuvala štikle. Uvijek sam se divila zanosnim ženama koje drže do sebe. Ipak, kad sam donosila odluku što raditi u životu, odlučila sam se za poziv policajke. Volim raditi s ljudima i pomagati im, a pravednost mi je jako bitna. To je prevagnulo ispred svega“, otkrila nam je Maja.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kao 22-godišnjakinja upustila se u policijsku avanturu koja je započela devetomjesečnim tečajem na Policijskoj akademiji u Zagrebu. To iskustvo donijelo joj je brojna poznanstva i prijateljstva, ali i još veću ljubav prema onome čime se odlučila baviti u životu. A onda je spoznala da ima još jednu ljubav – onu prema šminkanju

Naime, prije dvije godine provela je dva tjedna u Španjolskoj na turneji s folklornim ansamblom „Matija Gubec“ kada je prvi put ponijela i svoj veliki kozmetički kofer. Prije nastupa našminkala je sebe i cure s kojima je nastupala. „Po povratku iz Španjolske jedna od kolegica iz ansambla imala je svadbu pa me zamolila da ju našminkam jer je bila prezadovoljna mojim radom. Ona je bila moja prva mladenka, a uz nju sam našminkala njezinu majku i kumu. Nakon toga sam još nekoliko puta šminkala kumu i njezine prijateljice pa su se klijentice razgranale. Sada sam jedna od najtraženijih vizažistica u Karlovcu i okolici, a svoje savjete i dojmove rado dijelim sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama“, rekla nam je.

 

A post shared by @mayabeauty_hr on

Unatoč velikoj popularnosti u beauty svijetu, simpatična policajka, vizažistica i beauty blogerica ne želi odustati od svojeg primarnog posla – policijskog. „Volim svoj posao jer je dinamičan i zanimljiv, a svako postupanje je jedinstveno i drugačije pa nikada ne znam što me sutra čeka na poslu.  Šminkanje je ljubav i nešto što me opušta. Bez previše razmišljanja i odgovornosti mogu napraviti pravo malo umjetničko djelo“, ispričala je te dodala kako se kao žena u policiji odlično snalazi jer se ne prave razlike između nje i njezinih muških kolega. „Svaki posao obavimo ravnopravno što mi je iznimno važno. S obzirom na to da se cijeli život bavim sportom, trudim se raditi timski.“

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Uspješna Karlovčanka trenutno je redovna studentica treće godine Stručnog studija Kriminalistike. Njezin sljedeći cilj je upisati još dvije godine visoke škole jer se u budućnosti vidi na dobrom radnom mjestu s osmosatnim radnim vremenom zbog želje da osnuje veliku obitelj i drži je na prvom mjestu. I, naravno, ostavi vremena za svoj omiljeni hobi. 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0