Život

Mladenka se razljutila zbog modnog odabira jedne gošće, a netko joj je predložio genijalan zločesti plan

  • Ponekad mladenci određuju 'dress code' za dan svog vjenčanja, a kada to nije tako postoje neka nepisana pravila odijevanja za tu svečanost
  • Jedno od pravila je izbjegavanje bijele boje ukoliko se odnosi na potpuno bijelu kombinaciju, a posebice izbjegavanje bijele haljine
  • Ovo nepisano pravilo postoji od davnina, a smatra se izrazom poštovanja prema mladencima

Uobičajena je formalnost da gosti na vjenčanjima nikad ne nose crnu ili bijelu haljinu. Tradicija kaže da crna izgleda previše pogrebno, dok se za osobu obučenu u bijelo smatra da se natječe s mladenkom. "U zapadnim kulturama bijela je boja često povezana s vjenčanjima, bolnicama i anđelima, a često se koristi za prenošenje osjećaja čistoće i mira", pojašnjava specijalistica  psihologije Kendra Cherry. Unatoč običaju, danas je sasvim uobičajeno na svadbama vidjeti gošće koje nose malu crnu haljinu. To postavlja pitanje: je li nošenje bijele boje ako si uzvanica na vjenčanju u redu?

Većina se slaže kako bijela boja ako si gošća i dalje nije u skladu s tradicijom te da je bijela odjeća, posebice haljina ili hlače i košulja u toj boji strogo zabranjena. Nošenje bijele haljine na vjenčanju ako niste mladenka i dalje je omraženo. Mladenka bi uvijek trebala biti ta koja će se istaknuti na dan vjenčanja. Naravno, jedan od načina na koji to čini jest tako što je jedina u sobi odjevena u bijelo.

Možda vas zanima Mladenke pričaju: 'Ovo sam najviše mrzila na svom vjenčanju!' Rubrika Love&Sex Love&Sex

Buduća mlada iz naše priče našla se u nezavidnoj situaciji. Na društvenim mrežama je zatražila savjet oko upitnog izbora odjevne kombinacije jedne od gošći. "Udajem se u ožujku, a netko iz obitelji mog partnera želi obući bijelo, iako nikoga smo tražili da nitko taj dan nosi bijelo", napisala je.

 | Autor: facebook facebook

U drugoj objavi objasnila je da je dotična kombinacija gošće haljina u stilu  "duge bijele haljine" s "mnoštvo detalja" poput ove.

Na njezinu zamolbu da promijeni outfit mlada je dobila odgovor kako uzvanica  "nije voljna promijeniti svoju kombinaciju za dolazak na vjenčanje", zbog čega je razmišljala da toj gošći zabrani dolazak, no ne želi to učiniti svom partneru. Mlada je na društvenim mrežama tražila savjet o situaciji pitajući pratitelje treba li sve samo pustiti i dopustiti da gošća nosi bijelu haljinu na njezin poseban dan. 

Gosti na vjenčanju podijelili su najgore stvari koje su doživjeli na svadbama

Većina se složila s mladom da je nošenje bijelih kombinacija uzvanika na vjenčanje, posebice u stilu balske haljine-jednostavno bezobrazno. "Činjenica da se zbog toga svađaju s mladom, pokazuju drskost i takvi gosti nebi bili prisutni na mom vjenčanju!" jedan je od komentara. 

Možda vas zanima Viđat ćemo sve manje tradicionalnih svadbi, evo kakav nas trend vjenčanja čeka u 2021. Rubrika Life&style Life&style

Neki su predložili da puste da se to dogodi, ali natjeraju dotičnu osobu da "požali što je nosila bijelo". "Ako dođu na vjenčanje, taktička djeveruša s malo crnog vina", bio je podmukao prijedlog jedne osobe. A jedna komentatorica je napisala da je i ranije vidjela sličan post i otkrila genijalan način na koji je mladenka tada zaobišla problem. "Nevjesta je obukla ružičasto, a od obje mame zatražila da obuku bijelo, također i sve djeveruše su nosile bijelo. Samo kažem, to je opcija", napisala je. Zvuči kao dosta dobra ideja, zar ne? Iako, zar bi trebalo garderobu za najvažniji dan u životu mijenjati zbog jedne nepristojne gošće? 

Kakva bi bila tvoja reakcija na ovu situaciju te što bi poduzela?

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epozodu pogledaj OVDJE

Photo: Shutterstock

Komentari 0