Život

Mireli Čavajdi ipak odbili pobačaj u Petrovoj, radi hitnosti situacije mora u Sloveniju

  • Šok za šokom u slučaju trudnice Mirele Čavajda! Iako je jučer dobila zeleno svjetlo za pobačaj u Hrvatskoj, danas su je odbili u bolnici u Petrovoj
  • Radi hitnosti situacije, Mirela će pobačaj obaviti u Sloveniji, kazala je njena odvjetnica Vanja Jurić
  • Večeras se održavaju prosvjedi diljem Hrvatske u znak solidarnosti s Mirelom, a na prosvjed poziva i Severina koja je pritom objavila fotomontažu Željke Markić.

Nakon što je jučer odlukom drugostupanjske komisije Mireli Čavajdi dozvoljen prekid trudnoće u četiri zagrebačke bolnice, Mirela se danas obratila bolnici u Petrovoj sa zahtjevom za prekid trudnoće, objavila je Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde. Međutim, bolnica u Petrovoj rekla joj je da nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb.

"S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena obitelj odlučili su se, radi postupka prekida trudnoće, obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani "- objavila je Mirelina odvjetnica Vanja Jurić.

Možda vas zanima Potresno pismo Mirele Čavajde: "Moj sine, moj Grga, imam im potrebu reći ono što ti i ja odavno znamo..." Rubrika Život Život

Odvjetnica je jučer u intervjuu za Z1 kazala kako odlukom drugostupanjske komisije njen problem nije rješen. "Nama se nitko nije javio, mi nemamo datum, nemamo mjesto, nemamo vrijeme i gdje se javiti. Sad je prebacivanje odgovornosti institucija jednih na druge, ali njezin problem nije riješen."  Drugim riječima, komisija je dala zeleno svjetlo da Čavajda obavi pobačaj, ali nije dogovoren termin bez obzira na to što se radi o iznimno hitnom slučaju.

Mirela nema vremena na natezanje s hrvatskim institucijama koje su je na oči svih građana Hrvatske iznevjerile. 

Danas se u više hrvatskih gradova održava prosvjed 

Diljem Hrvatske danas u 18 sati održat će se prosvjed pod nazivom "Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi. Prosvjedi se planiraju održati u sljedećim gradovima:  Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik), Puli (Trg Portarata) i Zagrebu (Trg bana Jelačića.

Na prosvjed već danima poziva i pjevačica Severina koja se žestoko obrušila na ministra Beroša, a danas i na Željku Markić. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

"Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je DOSTA osobe "Ž" koja javno, a ministar i liječnici tajno, radi/e protiv ŽENA i ZAKONA. Dosta je njezine SEKTE i svih njezinih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i suosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom.

Večeras PRAVDA za Žene, Kćerke i Unuke.," napisala je Severina i pozvala žene da se pridruže na jednom od prosvjeda diljem Hrvatske te najavila i svoj dolazak u Zagrebu.

 

Photo: Instagram Screenshot

Komentari 0