Život

Medicinsko čudo? Žena u 65-oj godini rodila drugo dijete!

Indijka tvrdi da je najstarija rodilja na svijetu, nakon što je u 65. godini rodila zdravu djevojčicu

Indijka tvrdi kako je postala najstarijom rodiljom na svijetu jer je u 65. godini rodila zdravu djevojčicu začetu prirodnim putem. Majka, koja nije htjela u javnosti otkriti svoje ime, rodila je 26. prosinca u indijskoj pokrajini Kašmir. Otac je 80-godišnji Hakim Din, a za lokalne je medije izjavio kako je "njihova djevojčica dar od Boga te da su presretni", ali i da će "trebati financijsku pomoć za njezino uzdržavanje i odgoj".

 | Autor: Screenshot Daily News Screenshot Daily News

Također, otac je otkrio da već imaju 10-godišnjeg sina, a lokalni ginekolog, doktor Shabir Sidiqui, za medije je izjavio kako je ovo "zaista najrjeđi od najrjeđih slučajeva koje pamti". Također je nadodao kako "menopauza u prosjeku među Indijkama nastupa oko 47. godine života, a jednom kada nastupi - više nema mogućnosti začeća i poroda". Doktori u bolnici gdje je djevojčica rođena samo su kratko izjavili da je s majkom i djetetom sve u redu i da lijepo napreduju.

 | Autor: Screenshot Daily News Screenshot Daily News

Inače, Španjolka Maria del Carmen Bousada de Lara držala je rekord kao najstarija majka na svijetu. Godine 2016. rodila je u dobi od 66 godina – blizance Christiana i Paua medicinski potpomognutom oplodnjom. Međutim, Indijka Daljinder Kaur je u dobi od 72 godine preuzela njenu titulu. Rodila je sina, također uz pomoć potpomognute oplodnje, nakon dva neuspjela prethodna pokušaja.

 | Autor: Screenshot Daily News Screenshot Daily News

Ako su njihove tvrdnje točne, onda je Indijka koja je sada rodila curicu postala najstarijom rodiljom na svijetu čije je dijete začeto prirodnim putem. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0