Život

Martina Mlinarević dva dana prije operacije predstavila svoj 'Huzur'

Spisateljica je rekla da nakon promocije svoje nove knjige odlazi spakirati kofere za put u nepoznato, na operacijski stol

Književna scena naših prostora godinama je čekala i u konačnici dočekala novu žensku figuru koja je spremna da nam dušu ostavi na papiru. Riječ je, dakako, o Martini Mlinarević, hercegovačkoj autorici čija je literarna snaga odavno prešla i mnogo tvrđe granice te je učinila duhovnom svojinom svake osobe koja ju čita. Ne može se izbjeći, riječi Martine Mlinarević, očišćene svakog licemjerja i društvenog filtera, ulaze ravno pod kožu.

 

A post shared by pisoJ (@_pisoj_) on

Od svojih čitatelja, kojih na Facebooku ima gotovo 95 tisuća, nije skrivala ni svoju borbu s rakom dojke koja traje već osam mjeseci. U svojim tekstovima ogoljela je i demistificirala bolest koja naseli tijelo svake desete žene. Ono što je pritom nije napuštalo je snažan duh, beskrajna volja te ljubav koje je ostalo previše za dati i napisati.

 

A post shared by Sanja Behmen (@sanja.behmen) on

Samo dva dana prije svoje treće operacije, održala je u Mostaru promociju svoje nove knjige pod naslovom Huzur. Iako naslov ostaje misteriozan i ljudskoj mašti neprobojan, prema opisu dostupnom na stranicama Superknjižare, riječ je o priči o borbi, suočavanju sa strahovima te o konačnom pronalasku mira. Upravo je Huzur simbol mira u svim dimenzijama ljudskog postojanja. 

 

A post shared by Aldijana Trbonja-Tule (@aldijanatt) on

Posjetitelji mostarske promocije tvrde kako prostorija nikad nije bila toliko puna. Sama autorica na svom Facebook profilu navela je da je prisutno bilo oko 600 ljudi, ali duše velike kao da ih je milijardu. U svom emotivnom obraćanju izrazila je zahvalnost za primljenu ljubav rekavši da su njen svjetionik i kopno koje čeka da se ona vrati kući. Ispričala je kako s promocije odlazi spakirati svoje kofere za put u nepoznato, na operacijski stol. Poimenice je zahvalila i nizu suradnika i prijatelja koji joj u najtežim danima drže stranu. Martina se trenutno oporavlja od komplicirane operacije, ali našla je vremena da istakne da su svi njeni čitatelji važan faktor njena oporavka s obzirom da troškove operacija i postoperativnih tretmana snosi posve sama.

 

A post shared by jelena (@jelenarapo) on

Knjiga Huzur dostupna je u Zagrebu u trgovinama Superknjižare po cijeni od 135 kuna. Ja neću čekati ni časa jer se knjiga, po društvenim mrežama sudeći, prodaje kao nijedna od sada.

Photo: None

Komentari 0