Život

Maratonka trčala 30 kilometara noseći izgubljeno štene koje je usput pronašla

  • Maratonka je primijetila da drugi trkači preskaču i zaobilaze psića 
  • Zaustavila se tijekom marataona u Tajlandu i podigla štene 
  • Khemjira je pretrčala preostalih 30 kilometara sa štenetom u rukama 
  • Nakon utrke uslijedio je happy end...

Primijetivši da ga ostali sportaši izbjegavaju, Tajlanđanka Khemjira Klongsanun usporila je kako bi kleknula i nježno uzela drhtavo maleno štene tajlandskog Bangkaew špica. Budući da u blizini nije bilo kuća ni ljudi, shvatila je da je štene izgubljeno ili napušteno i rekla da se boji za njegov opstanak u divljini, prenosi Daily Mail

 | Autor: miss7/Screenshot Daily Mail miss7/Screenshot Daily Mail

"Činilo mi se da je maleno štene izgubljeno. Nije bilo kuća ni drugih pasa niti ljudi pa sam ga pokupila, makar samo da ga izvučem iz nesigurnog okoliša", izjavila je Khemjira koja je uzela štene i nježno ga njihala kako bi provjerila da je na sigurnom prije nego što krene trčati s njim nevjerojatnih 30,5 kilometara oliko je još preostalo do kraja utrke. S malenim psićem je prešla i ciljnu crtu, a nakon utrke ga je usvojila i nazvala Chombeung, prema imenu maratona.

"Trčanje 30,5 kilometara sa psom bilo je pravi izazov. Utrka je bila dva puta napornija od normalnog maratona, ali to sam ionako učinila samo zato što je sladak", rekla je poslije utrke. 

Brižna maratonska istaknula je i kako je pokušala pronaći vlasnika štenca, ali bezuspješno. Potom ga je odvela kući i ponovno tražila vlasnika, ali se nitko nije javio. Tako se Chombeung pridružio njezinoj obitelji i drugim odraslim psima. 

 | Autor: miss7/Screenshot Daily Mail miss7/Screenshot Daily Mail

"Trebalo je puno vremena da novog psa odvedem na preglede i cijepljenje, ali mi je drago da sam ga uspjela spasiti. Moglo bi potrajati dok se ne prilagodi, ali Chombueng je vrlo pametan psić. Sigurna sam da će biti sretan što živi s nama", rekla je Khemjira. 

Photo: Screenshot Daily Mail

Komentari 0