Život

Ljudi, stranci mi non-stop prilaze i govore da će Hrvatska biti prvak svijeta

Dobro upućeni izvori su mi rekli da je hrvatska reprezentacija riješila svoj glavni problem i da će napraviti sve da ponovi uspjeh Vatrenih iz 1998. A možda ga čak i nadmaši

Kada sam prvi put dolazila u Nizhny Novgorod, gledala sam dolje iz zrakoplova i pitala se - tko uopće dolazi tu i zašto bi netko dolazio u Nižnji Novgorod? Razmišljala sam zašto Hrvatska mora igrati u nekim lijevim gradovima, Kalinjingradu, Nižnjem i Rostovu na Donu, zašto ne ide u Soči, Moskvu...
I onda nekoliko sati kasnije razmišljam: "Želim se ovdje vratiti!". Da, grad Nižnji Novgorod me doista oduševio. I ne samo mene, već sve Hrvate pa i strance  s kojima sam pričala. Što je tako posebno? Pa kad od grada ne očekuješ ništa, a onda zapravo vidiš jedan prekrasan grad sa dugačkom pješačkom zonom, brojnim kafićima i restoranima, slastičarnicama i dućanima, potom prekrasan dvorac sa pogledom na rijeku Volgu, nekoliko lijepih parkova, novouređena promenada uz rijeku sa svim popratnim sadržajima, impresivni trgovi, pristupačni i ljubazni ljudi...Doista grad za peticu.

 | Autor:
I tako mi se želja ostvarila da se vratim u Nižnji. Hrvatska igra osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Danske. Nekako sam uvjerena da to neće biti posljednja stanica za kockaste u Rusiji. Sinoć sam izašla malo u grad i nabasala na nekoliko hrvatskih sportskih novinara. Upoznali smo se i pronašli nekoliko zajedničkih prijatelja pa nam je bilo ugodnije razgovarati ostatak večeri. Dečki su mi pričali da je tako dobra atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji, da nitko od njih ne pamti da je bilo tako dobro. S tim se slažu i novinari i igrači. A k tome dečki su mi objasnili da je ovo posljednja šansa ove generacije koju predvodi Luka Modrić i da će napraviti sve da ponove uspjeh Vatrenih iz 1998. Možda i da ga prestignu.
Kako sam jako napaljena na nogomet i na utakmice, a moja odluka da potrošim mnogo kako bih mogla biti uz reprezentaciju cijelim putem u Rusiji bi mi se mogla doista isplatiti, tražila sam dečke da mi prepričaju svaki mogući detalj vezan za Vatrene. Pa ako napravimo neku veliku stvar ovdje, to će mi biti satisfakcija za čitav život. Moći ću reći da sam i ja bila tu i da sam ja bila dio tog uspjeha. 

 | Autor:
Dečki su mi ispričali kako se igrači cijelo vrijeme zezaju, da nema nikakvih sukoba, da nikad nije bila bolja atmosfera. Jedini problem, onog Nikolu Kalinića, su riješili. On je bio kamen smutnje u momčadi i nakon što ga je Dalić potjerao sve je u najboljem redu. Čak su dečki i složniji nego ikad prije. Navodno da nitko nije stao na stranu Kalinića i da su ga svi ignorirali, čak i sugerirali izborniku da ga makne. Navodno se zbog toga Kalinić naljutio i nije im čestitao niti na jednoj idućoj pobjedi. Strašno. Kakav lik.
A svi mi pričaju da je Zlatko Dalić sjajan tip i da je upravo on donio to prijateljstvo i zajedništvo.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Trebao nam je jedan takav trener koji će nakon Ćire uspjeti ujediniti naciju i igrače i onu kvalitetu koju oduvijek imamo iskoristiti za neke velike ciljeve. Hrvatska toliko dobro izgleda da su mi već bezbroj puta u zadnjih nekoliko dana dolazli razni stranci i govorili mi da će Hrvatska biti prvak svijeta.
Sinoć sam, nakon što sam se oprostila od novinara, otišla na cugu u neki dobar bar. I tamo sam upoznala muža i ženu koji su pričali odličan engleski i koji su mi govorili o gradu, ljudima, običajima i kulturi. I doista grad ima bogatu povijest, izgrađen je 1221. godine na sjecištu dviju rijeka Volge i Oke. U gradu je rođen Maksim Gorki, a unatoč prekrasnim građevinama, fakultetima i muzejima, grad je nakon 2. svjetskog rata postao "zatvoreni grad" i takav je ostao sve do raspada Sovjetskog saveza. Zbog moćne automobilske industrije zvali su ga i Ruski Detroit. 

 | Autor:

Uglavnom, imala sam lijepu i ugodnu edukativnu večer, a sve je završilo u jednom noćnom klubu na obali Volge. A tamo, veliki broj prekrasnih djevojaka koje sa svih strana gledaju muškarci iz cijelog svijeta. Bilo je tamo Argentinaca, Danaca, Hrvata, Gruzijaca, Rusa, Kineza, Armenaca, Engleza...Odlična glazba, dobar vibe i prekrasni ljudi. Recept za odličan provod. 
Mislim da ja i Nižnji imamo neku tajnu vezu. I taj Nižnji mi je zadnji put dao pobjedu protiv Argentine, nadam se da je naša ljubav ipak još veća od toga. I da će mi pokloniti i uspjeh protiv Danske. U svakom slučaju, ja ću se ovdje sigurno ponovno vratiti...

 

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar NicoleChatrine

    NicoleChatrine

    Samo dalje tako ponosna je cijela Hrvatska! Vatreni su već puno uspjeli.❤️