Život

Kupi majicu s motivom zagrebačkog srca koje je ujedinilo Hrvatsku i pomoći ćeš Banovini

  • Sigurno se sjećaš čarobnog srca na jednoj od zagrebačkih fasada koje je osvanulo netom nakon potresa u ožujku prošle godine
  • Mali znakovi pažnje od velikog su značaja u teškim vremenima
  • Podrži ovu odličnu inicijativu Teških grafita, Lumer shopa i Voona Designa za pomoć pogođenim područjima

"Kad bi samo mogli ovako popraviti sve zidove, srca i ozljede, ne bih prestajala plesti i znam da biste i vi odmah počeli plesti zakrpe.
Još sam u šoku od groznih slika iz Petrinje, Siska i Gline. I znam, ne može nikakvo virtualno srce utješiti mnoge. Trenutno je potrebna konkretna pomoć u donacijama, smještaju i volontiranju. Srećom ljudi su opet pokazali svoju najljepšu stranu", stoji u Instagram objavi voona.design odnosno Ivone Martinčić.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Topla priča iza vunenog srca s potpisom ove divne dizajnerice postala je važan simbol Zagreba. Srce na fasadi škole u Habdelićevoj nastalo je kako bi dočaralo nesavršenosti i pukotine koje su zadesile glavni nam grad uslijed potresa. Dijeljeno je na svim društvenim mrežama, u domaćim i stranim medijima, a stanovnicima Zagreba svakodnevno je unosilo toplinu oko srca i podsjećalo ih da ni u najtežim trenutcima nisu bili sami.

"Postojeća pukotina na fasadi škole u Habdelićevoj inspirirala me da dvije polovice srca spojim oko nje. Zašiveno srce simbolizira mogućnost rasta iz nesavršenosti odnosno snagu emocija i regeneraciju."  kazala je Martina.

Teški grafiti, Lumer shop i Voona Design odlučili su učiniti dobro djelo i pokrenuti akciju humanitarnog karaktera prikupljanja pomoći unesrećenima od potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici. Naime, "Srce Banovine" majica je s motivom simboličnog vunenog srca koja nas ohrabruje da sada više nego ikada trebamo biti ujedinjeni i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ova jednostavna, bijela majica s crvenim srcem dostupna je za kupnju putem Lumer shop web stranice ili narudžbe na Instagram profilu Teških grafita, a cijena joj je mala, obzirom koliko velikog dobra možeš učiniti kupnjom.

"Sav novac ide provjerenoj Udruzi Glas poduzetnika koja će prikupljenim sredstvima pomoći građanima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta da obnove svoje stambene objekte. Udruga će transparentno objavljivati tijek donacija kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila.“ – stoji u Instagram objavi Teških grafita.

Možda vas zanima Pomoć za stradale u potresu prikuplja i zvijezda svjetske hit serije: "Pokažite vaše pravo srce" Rubrika Stars Stars

Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0