Život

Kulinarske radionice - Centar za kulturu prehrane

Želiš nešto novo, nešto egzotično, nešto fenomenalno? Centar za kulturu prehrane ti nudi sve!

Dobitnica nagradnog natječaja je: Ana-Maria Sagadin. Čestitamo!

Centar za kulturu prehrane jedan je od brojnih zabavno-edukativnih prostora u Zagrebu, ali vrlo je poseban po tome što ćeš tamo učiti, kuhati i kušati! Naučit će te, naime, kulturi u području nutricionizma i gastronomije. Centar za kulturu prehrane nastao je 2012. godine s vizijom da potiče svjesno i odgovorno uživanje u prehrani ako jednom od temelja kulture. Tamo ćeš savladati koncept ''dobre hrane'' - hrane koja ima blagotvorne učinke na zdravlje, hrane u kojoj uživaš i koja ti pruža zadovoljstvo u pripremi i pri objedovanju. 

 | Autor:

Ova veoma posebna škola ima cijeli popis hvalevrijednost i jako zanimljivih aktivnosti, a veoma su ponosni na svoje interaktivne radionice koje vode kuhari, slastičari, poznati blogeri, nutricionisti te brojni drugi suradnici. Njihove radionice pokrivaju širok spektar - od tradicionalne do moderne kuhinje, od slatica pa do zdrave hrane, a dostupne su i zanimljivi egzotični odabiri poput malezijske i etiopijske kuhinje

 | Autor: Krajem mjeseca, 24. ožujka, održat će se radionica za roditelje i djecu pod naslovom ''Roditelji i djeca kuhaju!'' unutar koje će roditelji i mališani zajedničkim snagama pripremati zdrava i atraktivna jela poput žuto-rozog smoothiea te šarenih proljetnih rolica. Već idućeg dana u Centru za kulturu prehrane održat će se jedna genijalna radionica - ''Mala vinska škola''. Mnogi entuzijasti imat će priliku učiti o sortama, okusima i elementima koji daju konačni okus vina. Osim toga, jako je važna činjenica da će naučiti i kako spariti hranu i vinu te istinski kušati. Prijeko potrebna znanja!

 | Autor:

26. ožujka, pak, održat će se radionica o Etiopiji, a uz pomoć Ivane Orešić, putopisne kuharice, polaznici će imati priliku sudjelovati u pripremi tradicionalnih jela iz ove egzotične države. Iz Centra za kulturu prehrane još uvijek rade na meniju, ali već sada nema dvojbe da će to biti fantastična večer! Za sve one kojima je Etiopija previše egzotična, već idućeg dana mogu naučiti mnogo o talijanskim slasticama. Tiramisu, koji je tek prva točka ove radionice, dovoljan je razlog da se odmah prijavimo! 

 | Autor:

Želiš li se zabaviti s svojim najmlađim, otkriti nove recepte ili pak kušati vino? Ako da, prijavi se i sudjeluj! A mi jednog od vas nagrađujemo sa kulinarskom radionicom po izboru od 24. do 31. ožujka.

Pravila nagradnog natječaja i politiku privatnosti* pogledaj ovdje! 

Photo: None

Komentari 0