Život

Kristijan Iličić u Etiopiji: Pronašao sam curicu čiju sliku godinama nosim tetoviranu na ruci

Travel bloger čija putovanja rado pratimo ovih dana putuje Etiopijom, a na ovom putovanju imao je i posebnu misiju: pronaći djevojčicu s kojom se slikao prije 8 godina. Uspio je, a ovu emotivnu priču podijelio je s čitateljicama miss7.

Kristijan Iličić jedan je od travel blogera čije profile najčešće posjećujemo i trajan nam je izvor inspiracije. On trenutno boravi u Etiopiji i danas je uistinu pronašao novi način da nas oduševi. Naime, prije nekoliko dana objavio je sliku sa svojeg prethodnog putovanja u Etiopiju. Fotka stara 8 godina prikazuje Kristijana i dvije malene djevojčice kako poziraju u Turmiju, u plemenu Hamer. Na ovom putovanju Kristijan je odlučio pronaći djevojčice sa slika, s obzirom da je njihovu sliku istetovirao na vlastitu ruku. 

Potraga za dvjema djevojčicama koje su u međuvremenu odrasle, u srcu Etiopije i njenih brojnih plemena, za Kristijana nije bila lagan posao. ''Prvo sam pokazivao sliku i tetovažu po cijelom selu. Rođak jedne djevojčice je prepoznao sliku i rekao da se djevojčica nalazi 40-50 km dalje od plemena. Otišli su po nju, ali nisu je našli tamo. U konačnici smo opet završili na tome da se raspitujemo po selu. Uspjeli smo saznati da djevojčica (lijevo od mene na slici) studira 48 km dalje od sela. Tada su odlučili poslati po nju.'' Dok je Kristijan obilazio plemena, djevojčicu su doveli, sjeli u restoran i tamo ga čekali. Njegova misija je uspjela. 

Naravno, odmah smo se zapitali što je s drugom djevojčicom. ''Druga djevojčica je rodila, sada se odselila i živi kao nomad. Nju nisam vidio.'' - kaže Kristijan koji dodaje da je susret s djevojčicom bio emotivan susret koji ga je doveo na rub suza. Iako nam je bilo jasno da se on nje itekako dobro sjeća, morali smo se zapitati je li se i, tada osmogodišnja, djevojčica sjećala njega. ''Da, prepoznala me. Sjeća se susreta. Prije 8 godina tamo nije bilo puno stranaca. Moj brat i ja tada smo bili gotovo jedini bijelci tamo.'' - raduje se Kristijan koji je ponosan na 16-godišnjaku koja danas studira izvan rodnog sela. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic) on

Pitali smo ga, naravno, i kako je djevojčica reagirala kad je vidjela tetovažu. ''Bila je full sramežljiva, ali pokazala je i radost.'' - priča Kristijan koji će zauvijek pamtiti emociju ovog trenutka. Još uvijek osjetno ponesen trenutkom, prisjetio se i toga kako je zapravo odlučio da na ruci napravi veliku tetovažu djevojčica koje je susreo jedan jedini put. ''Tetovirao sam se u Pedi Tattoo Studiju iz Banja Luke. Termin sam čekao godinu dana. Pokazao sam slike koje imam tattoo majstoru, on je od nekoliko slika iz plemena odabrao tu i rekao da će on oko moje ruke složiti priču.''  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic) on

''To je curica koju ću cijeli život nositi na ruci, a ta mi je slika jedna od najdražih koje sam ikada slikao. Bile su to prave emocije.'' - ispričao nam je ganuti Kristijan koji još uvijek boravi u Etiopiji na putovanju koje će trajati cijeli mjesec. Nema dvojbe da će na ovom putovanju ispričati još mnogo priča i stvoriti mnogo uspomena, ali ova, priznao je i sam, u srcu će mu ostati zauvijek.

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0