Život

Koncept "wellbeing retreat" putovanja na velika vrata dolazi i u Hrvatsku, a na ovakvu vrstu odmora vode vas psihologinje

Svijet oko nas neprestano vrvi od užurbanosti, stresa i zahtjeva svakodnevnog života. U tom vrtlogu briga i obveza, lako je izgubiti sebe i zaboraviti na vlastitu dobrobit. Ako tražite bijeg od užurbanosti svakodnevice i priliku za punjenje baterija te učenje vještina koje će unaprijediti vaše fizičko i mentalno zdravlje - otkrivamo vam koncept wellbeing retreatova kojeg stručnjakinje za mentalno zdravlje vode po najljepšim destinacijama u Hrvatskoj. 

Retreat, odnosno odmak od svakodnevice i “povlačenje” u bivanje sa samim sobom, postaju sve popularniji vid putovanja širom svijeta, polako dolaze i u Hrvatsku, donoseći sa sobom koncept odmora na udaljenim lokacijama u prirodi. No, oni nisu samo običan odmor - oni su prilika za sagledati vlastiti život iz druge perspektive, za posvećivanje vremena sebi i dublje uranjanje u sebe, doslovno za putovanje prema sebi koje vodi osnaživanju i povezivanju sa samima sobom. 

 | Autor:

Retreat putovanja su koncept odmora na nekom udaljenom mjestu u prirodi s ciljem odmora, punjena baterija te učenja vještina koje donose fizičku i mentalnu dobrobit. 

Na ovakvu vrstu odmora  pod nazivom “Putovanje prema sebi” vode vas stručnjakinje za mentalno zdravlje, mag.psych. Jelena Ćubelić (@psy.cro) i dr.sc. psihologije Anđela Đinđić (@lifestyle_psychology) čije vodstvo osigurava da svaka aktivnost i svaki element programa bude pažljivo osmišljen kako bi potaknuo fizičko i psihičko blagostanje svakog sudionika. 

 | Autor: Ovakva vrsta odmora puno je više od običnog odmora na nekoj lokaciji. Tijekom retreata pažnja je usmjerena na punjenje baterija i osvješćivanje, kao i važnost mentalne higijene koja doprinosi fizičkom i psihičkom zdravlju koristeći znanstveno potvrđene metode i tehnike. 

 | Autor:

Aktivnosti uključene u ove retreatove su mnogobrojne i raznolike. Svjesne šetnje u prirodi ne samo da osvježavaju duh već pomažu u povezivanju s okolinom na način koji je često zanemaren u užurbanom gradu. Wellbeing edukacije o različitim temama pružaju alate i tehnike za upravljanje stresom, zdrav odnos prema hrani i sebi, unapređenje mentalnog zdravlja i postizanje ravnoteže u životu. Radionice i druženja potiču zajedništvo i podršku među sudionicima, dok slobodno vrijeme omogućuje refleksiju i dublje povezivanje s vlastitim mislima i osjećajima. 

Ono što ovakav retreat čini posebnim je što ne nudi samo trenutačno osvježenje, već potiče pojedince na dugoročnu promjenu. Motivira ih da se usmjere prema svojim ciljevima, potiče ih na pozitivne promjene i pruža im alate za postizanje istih. Fizičko i psihičko blagostanje postaju prioriteti, a sudionici se vraćaju u svakodnevni život osnaženi i inspirirani. 

 | Autor:

Raznolikost tema i aktivnosti nudi mogućnost prilagodbe retreata individualnim potrebama i interesima sudionika. “Putovanje prema sebi” jedinstveno je jer povezuje dvije danas jako važne teme, stres i odnos prema hrani. Bez obzira jeste li u potrazi za dubljim razumijevanjem sebe, tehnikama za upravljanje stresom ili jednostavno želite iskustvo koje će vas osvježiti i nadahnuti, ovakve vrste retreatova imaju nešto za svakoga. 

Retreat “Putovanje prema sebi” koji je nastao u suradnji s kreativnom agencijom Abrienne, mag.psych. Jelena Ćubelić (@psy.cro) i dr.sc. psihologije Anđela Đinđić (@lifestyle_psychology) doživio je veliki interes i uspjeh već dva puta pa se s pravom valja veseliti i novim izdanjima. Sada kada znamo nešto više o wellbeing retreatu, ne želimo propustiti priliku za osobni rast uz vodstvo stručnjakinja koje neprestano osluškuju potrebe današnjice. 

Za sve informacije i novosti o retreatu “Putovanje prema sebi”, besplatno se možete prijaviti ovdje

Photo: None

Komentari 0