Život

Kakva promjena! Ova je cura pokazala što alkohol čini tijelu

Kada tri puta tjedno izlaziš i piješ, onda ostatak vremena samo želiš ležati na kauču i jesti čips. Smanjujući unos alkohola, ova je blogerica uspjela promijeniti svoje tijelo - i svoj život - nabolje

Prije sedam godina, švedska influencerica poznata pod imenom Jelly Devote izlazila je na piće s društvom barem tri puta tjedno, i isto toliko često se drugo jutro budila mamurna. 
- Ne znam koliko sam pila, samo znam da sam pila mnogo - kaže Jelly. Omiljena pića bila su joj pivo i jaki cider, što se, normalno, odražavalo i na njezinoj figuri. Ali otkako je konzumaciju alkohola svela na čašu dvije vina ili pjenušca svaki drugi tjedan,  danas 27-godišnja Jelly promijenila se do neprepoznatljivosti, kako pokazuju fotografije usporedbe prije i poslije s potpisima ALKOHOL i VODA koje je nedavno objavila na Instagramu.

 

Scared of living VS loving life 🙆🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙌 . Girl at the top, was so scared about life. Scared of getting on a train 🚊 to something new. Scared off stepping outside her bubble. 😪🙅🏼‍♀️ . Girl down below, is smiling at anything new. Traveling the world 🌍 taking risks, and truly smiling from pure bliss! 🧜🏻‍♀️❤️🙋🏼‍♀️ . Life is beautiful. Life is a gift. Meant to live. And I’m so happy that the girl above decided one day, that just being wasn’t enough, she wanted to LIVE! 🦈🧗‍♀️🛶🏝🙆🏼‍♀️🌍 . Don’t ever be scared of taking risks, cuz it could lead to something so beautiful 😍 ❤️ . #weightloss #transformation #ibs #transform #beforeandafter #fit #fitness

A post shared by Jelly - Work hard see results (@jellydevote) on

- Iskreno, ne znam koliko sam imala kilograma (vjerojatno oko 75) niti znam koliko sam ih izgubila. Nisu važni kilogrami, važna si ti! - napisala je Jelly koja svoj novi izgled pripisuje promjeni u načinu života i prehrane.
Prije, osim što je pila alkohol, nije se gotovo uopće kretala, a hranila se brzom i nezdravom hranom, čipsom i ostalim svinjarijama iz vrećica, mesinom prelivenom masnim umacima te gaziranim sokovima.

- Na mojem jelovniku nije bilo ni jednog jedinog povrća. Samo sam partijala i razvlačila se na kauču - priznaje danas Jelly.
A onda se vidjela u bikiniju na ne baš laskavoj fotografiji i neugodno se iznenadila, a istodobno joj je baka, koja ju je inače trpala kolačima, blago predbacila da se malo udebljala; bila joj je 21 godina.
- Tad sam odlučila da moram nešto promijeniti - kaže Jelly. Počela je redovito vježbati kod kuće, a kad je primijetila da gubi na težini, to ju je potaknulo da razmisli o tome koliko pije.
- Jednostavno ne možeš imati zdravo tijelo i duh uz toliko alkohola - kaže Jelly. Tad je zamijenila alkohol vodom, a umjesto tri velika (i nezdrava) obroka dnevno uvela je šest malih obroka koji se sastoje od zelenog povrća, zdravih masnoća i bjelančevina; tu i tamo dopustila bi si pokoju krafnu. Četiri mjeseca poslije, bila je gotovo 15 kg mršavija.
Iako je bilo trenutaka kad je posustajala i gubila motivaciju - u jednom času ozlijedila je leđa i nije mogla vježbati - nikad nije odustala.

 

- Čim se opet dovučem u teretanu, osjećam se super - kaže Jelly koja je s vremenom naučila da je mentalni stav mnogo važniji od tjelesne težine pa već dugo uopće ne staje na vagu.
- A od svega je najvažnije da sam napredovala i sad više ne mrzim samu sebe nego se volim - napisala je.
Ovih dana uglavnom putuje, ali nije pala u zamku brze hrane i alkohola pa i dalje pazi što jede i vrlo umjereno pije.
- Postigla sam ravnotežu - napisala je na Instagramu na kojem je prati 572 tisuće ljudi. Vježba kad god može, obično pet puta tjedno, gdje upotrebljava elastične trake ili svoj ruksak kao uteg, a često hoda, planinari i traži pustolovne aktivnosti.
- Sve se promijenilo, i kako izgledam i kako se osjećam i kako živim. I nikad se nisam osjećala bolje - tvrdi Jelly. A ako može ona, možeš i ti. Bi li se ti odrekla pića radi linije?

Photo: Instagram

Komentari 0