Život

Kolegica ti je postala prijateljica? Sve zamke prijateljstava na poslu i kako ih izbjeći

Prijateljice i poslovne partnerice Maja i Nevena već tri i pol godine žive svoj zajednički san - ponosne su vlasnice Malog partyja, obrta za organizaciju i dekoraciju evenata kojega su same pokrenule i osmislile do najsitnijih detalja. Djevojke su nam ispričale koje su prednosti rada s prijateljicom

Raditi ono što voliš i u čemu apsolutno uživaš želja je svake žene, a ako tome dodamo podatak da taj posao radiš s najboljom prijateljicom, onda je to ostvarenje svih djevojačkih snova. S tim se slažu i Maja Tuškan i Nevena Ružić, prijateljice i poslovne partnerice koje vode Mali party, obrt za dekoraciju i organizaciju različitih evenata. Cure su za miss7 ispričale kako su se upoznale, kako je došlo do pokretanja posla, kako izgleda poslovna suradnja s najboljom prijateljicom i kolika je snaga njihovog prijateljstva

 | Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL Danijel Berkovic/PIXSELL

Od posla do prijateljstva

"Maja i ja upoznale smo se prije pet godina preko Majinog sadašnjeg supruga Benjamina koji joj je u to vrijeme još uvijek bio dečko. Ben i ja smo surađivali na Velesajmu gdje ja radim dječje rođendane, a on je uveo nešto novo u Hrvatsku pa smo započeli suradnju. Tako sam se upoznala i s Majom. Počele smo se družiti i razgovarati o dekoracijama za dječje rođendane, ali nikada nismo direktno pričale o ikakvom poslovnom partnerstvu. Maja mi je samo jedan dan poslala link nekog prostora za najam i to je bilo to - rodio se Mali party", ispričala nam je 36-godišnja Nevena Ružić koja s 32-godišnjom Majom dekorira slatke stolove za dječje rođendane i krštenja, a sve češće i za vjenčanja, djevojačke večeri i ostale različite evente. 

Osim što su pokrenule posao koji ih iznimno uveseljava, Maja i Nevena su kroz poslovno partnerstvo postale najbolje prijateljice i najveći uzajamni boosteri. "U vrijeme pokretanja Malog partyja nismo bile najbolje prijateljice, ali smo s vremenom izgradile čvrst prijateljski odnos. U posao smo najviše ušle srcem pa smo s tim zajedničkim biznisom učvršćivale i svoje prijateljstvo. Bilo je vrlo teških trenutaka u početku, ali cijelo vrijeme smo si govorile da mi to možemo i na kraju se sve uvijek dobro posložilo", dodala je Nevena. 

 | Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL Danijel Berkovic/PIXSELL

Treba znati reći 'Oprosti'

Kad su u pitanju nesuglasice oko posla, djevojke ističu da je svaka od njih bila za poslovnu dobrobit, ali da je bilo trenutaka i kada nisu pričale. "Uglavnom je to bilo zbog manjka vremena. Ponekad sam ja osjetila da puno više potežem, ponekad Nevena. Uglavnom su to sve situacije koje se događaju zbog stresa uzrokovanog rokovima, a naš posao je takav da ima užasno puno detalja i zahtijeva puno vremena. Od izrezivanja i nabavljanja detalja do hrpe drugih sitnica", rekla nam je Maja koja je tijekom jedne svađe čak izašla iz zajedničke grupe na WhatsAppu (u kojoj su bile Nevena, ona i Benjamin) i nije se javljala nekoliko dana. 

"Samo se isključila iz grupe uz riječi: 'Evo ostavljam vam vaš san, tvoj san. Radi sada sama...'. Onda je dva dana bila tiha misa dok se obje nismo pojavile u igraonici pa je samo dobacila: 'Oprosti!'. Mislim da obje imamo već dovoljno godina da neke stvari pregrmimo. Čak i kad pomisliš da bi to radio sam ili s nekim drugim, na kraju shvatiš da to zaista ne želiš. To smo nas dvije i ne može sada tu netko zamijeniti njezino mjesto. Može doći netko treći koga ćemo mi uvesti u posao i prilagoditi sebi, ali jedna drugu ne možemo zamijeniti", otkrila nam je Nevena koja ističe da je Maja njezin najveći booster i da se jedino na nju može osloniti. Upravo u tome je i najveća snaga njihovog prijateljstva.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Neki put se postavim kao mama 

"Super mi je što na nju uvijek mogu računati, bilo da je riječ o poslu i nečemu osobnom za mene. Ona će uvijek sve napraviti i nikada neće puhati na to. Tako da mislim da je ona jedina osoba koju neke stvari mogu zamoliti. Uveseljavamo se na dnevnoj bazi i lijepo mi je što netko sa mnom dijeli moj san. Ja uvažavam njeno mišljenje, ona uvažava moje. Recimo, ja nekada neću priznati da sam nešto krivo napravila, ali sam ta koja će uvijek više pokušavati. Probam pa se opečem i shvatim da sam pogriješila. Maja, s druge strane, više razmišlja o tome treba li nešto ili ne treba i onda mi daje do znanja da je bila u pravu", ispričala je Nevena kojoj je Maja kao dio obitelji.

"Posao nas je dublje povezao. Zajedno smo bile na putovanjima, podrška smo jedna drugoj i veliki oslonac. Benjamin i ona postali su mi druga obitelj. Kako znam da se loše hrani i da rijetko kuha zbog manjka vremena, uvijek je zovem da dođe na ručak kod mene. Mislim da je potičem u tome da si bolje organizira život jer mi je stalo. Neki put se postavim kao mama", kroz smijeh nam je rekla Nevena. 

 | Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL Danijel Berkovic/PIXSELL

I za kraj, Maja nam je ispričala kakvi su im planovi za budućnost. "Nemamo nekih definiranih planova. Svaki dan se borimo i moramo se još više boriti, ali smo ustrajne i sve nam je bolje. Zajedno idemo u tom nekom smjeru koji smo odabrale. Nemamo pojma što će dalje biti, ali uspjet ćemo. To je sto posto!". 

Zahvali svojoj booster frendici!

miss7 i Vichy njeguju prijateljstvo kao jedan od najvažnijih odnosa u životu žene koji pokreće njenu unutarnju snagu. A pravo i iskreno prijateljstvo potrebno je kontinuirano njegovati. Zato smo dali svim milenijalkama mogućnost da zahvale svojoj BFF-ici, svojoj Booster Friend Forever, što je uvijek tu za tebe, što se s njom usudiš ono što inače ne bi i što je tvoj moćni booster. 

Pitaš se kako ćeš joj zahvaliti? Imamo super ideju: pošalji joj slatku poruku, ali i omogući joj lijepih 20 posto popusta na booster Vichy Minéral 89!

Posjeti web stranicu bff.hr 
• Upiši svoj nadimak i nadimak frednice 
• Upiši svoju mail adresu 
• Pošalji poruku putem maila, FB-a, Messengera, Vibera, WhatsAppa, Twittera

 | Autor:

 

Zašto Minéral 89? Svaka žena treba se osjećati snažno i ugodno u svojoj koži, u bilo kojem trenutku, a ta snaga dolazi iz samopouzdanja koje se vidi na njezinu licu. Minéral 89 osnažuje kožu i djeluje kao njen booster izvana... 

Znamo da će ti biti zahvalna 😊

 | Autor:

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ingamasti

    Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je > > > > > www.Takeslim.Com