Život

Junakinja! Sedmogodišnjakinja s obje amputirane noge danas nosi revije

Tko god poznaje malenu Daisy-May Demetre kaže da je puna energije, nevjerojatno inspirirajući i da ju ništa neće spriječiti u životu

Sedmogodišnja djevojčica inspirirala je mnoge na društvenim mrežama svojoj karijerom dječjeg modela iako ima obje noge amputirane. Britanki Daisy-May Demetre po rođenju dijagnosticiran je poremećan nazvan fibular hemimelia, što znači da je rođena s kraćom ili bez kosti potkoljenice. Zbog dijagnoze nijedno od njenih stopala se nije razvilo budući da nije imala fibularnu kost u lijevoj nozi, a u desnoj jako kratku. 

Kad je Daisy bila beba, njezini roditelji su odlučili da joj se amputiraju obje noge ispod koljena jer nije mogla održavati ravnotežu ili se ispravno kretati s nogama kakve je imala. 
 

Nakon operacije, Daisy se borila s velikim bolovima i protezama loše kvalitete. S vremenom je dobila kvalitetne proteze koje su joj omogućile da nauči hodati, trčati i skakati. Njezn otac Alex objašnjava kako njegova kći ima dva seta proteza, opruga i oštrica. Jedne su idealne za brzo kretanje, dok je drugi tip za svakdnevne situacije poput odlaska u školu. 
''Iskreno, sad možete staviti bilo što na nju i ona će se prilagoditi jako brzo. Samo će staviti nešto i začas će raditi zvijezde. Ona je doista nevjerojatna!'' rekao je njezin otac.

Alex je kreirao i Instagram profil za Daisy kako bi mogla inspirirati i ostatak svijeta. Daisy je brzo privukla pozornost javnosti nakon čega ju je obitelj odlučila upisati u modeling agenciju Zebedee Management. Sedmogodišnjakinja otad šeće modnim revijama, te je bila u reklami za River Island. 

Možda vas zanima Moraš je upoznati - preslatka desetogodišnja DJ-ica osvaja svijet Rubrika Život Život

 

Na pitanje kako se djevojčica  osjeća jer je drugačija, Alex kaže kako se Daisy ne zamara time niti ju previše smeta. ''Stalno je pitam kako se osjeća na što ona uvijek odgovara da je nije briga za to. Dobro je biti drugačiji, istaknuti se. Nju to nimalo ne smeta.''
 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0