Život

Porazgovarali smo s Hrvaticom koja je rasturila na njemačkom Milijunašu, otkrila nam je na što će prvo potrošiti novac

U njemačkog verziji kviza Tko želi biti milijunaš, Hrvatica Michaela Barišić osvojila je 250 tisuća eura. Naravno, s njom smo odmah porazgovarali o njenom uspjehu, interesima i Hrvatskoj.

U posljednjoj, napetoj epizodi njemačke inačice kviza Tko želi biti milijunaš, slavila je Hrvatica Michaela Barišić. Pokazavši zavidno znanje i sigurnost osvojila je 250 tisuća eura (milijun i 850 tisuća kuna). S novopečenom milijunašicom odmah smo porazgovarali o nastupu, kvizu, dobitku i Hrvatskoj. Naravno, prvo smo je pitali da nam se kratko predstavi.  | Autor: Screenshot(Smitsonian Channel Screenshot(Smitsonian Channel ''Rođena sam i odrasla u Njemačkoj. U Lufthansinoj turističkoj agenciji radila sam 10 godina, a poslije rođenja prvog djeteta nastavila sam raditi u Ekonomskoj agenciji za našu županiju u Njemačkoj'' - rekla je Michaela. Zanimalo nas je, dakako, kako se uopće odlučila prijaviti na popularni kviz koji je osvojio cijeli svijet.
''Oduvijek sam govorila da ću jednog dana otići na kviz. To mi je bila velika želja'' - kaže Michaela koja je danas u slavljeničkom raspoloženju. ''Od malena sam voljela čitati knjige. Posjedujem ih sigurno preko tisuću. Osim toga, zainteresirana sam za mnoge teme, imam mnogo interesa. Uz posao, studiram povijest i kulturu. Ali sve to samo kao hobi'' - kaže ova zaposlena mama koja se, osim što radi, studira i vodi obiteljski život, stigne i posvetiti svojim ljubavima i hobijima.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Zanimalo nas je i kako se pripremala za Milijunaša jer definitivno nije riječ o laganom procesu. ''Zamislila sam da sam onaj koji bira pitanja. Što bi me moglo pitati, a da publici bude zabavno. Čitala sam aktualne stvari i ''neobične činjenice''. U Njemačkoj za to postoje posebne stranice. Dakako, ponovila sam i svoje školsko znanje'' - kaže naša slavljenica.
Čim je sjela na stolac preko puta voditelja, priča nam, popustila ju je i trema.
''A i voditelj kviza, gospodin Jauch, je divan čovjek , jako je ljubazan'' - otkrila nam je.  ''Najteža su mi pitanja o klasičnoj glazbi ili književnim klasicima. Time se još nisam bavila. Možda kada budem dovoljno zrela. Što se tiče laganih pitanja, općenito, ima ih u svakoj kategoriji. Može biti lako, može biti teško'' - zaključuje Michaela koja se ipak ne vidi kao kvizaški profesionalac.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Na koncu nas je, dakako, i zanimalo što namjerava učiniti s osvojenim iznosom. ''Ne znam još točno. Prvo moram do financijskog ureda, vidjet ću plaća li se porez na dobitak. Potom ću ostvariti neke male želje. Djeci sam obećala kupiti jednu krasnu malu macu, a sinu neobične tenisice'' - iskrena je dobitnica koja će ove godine, bez dvojbe, ljetovati u Hrvatskoj.
Čestitke Michaeli, uistinu se divimo njenom beskrajnom znanju i trudu! 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0