Život

Gospodine Ilčiću, baš ste mi podignuli kortizol

"Žene...u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu", rekao je na tribini SAVJETNIK MINISTRICE KULTURE i podignuo razinu mog hormona stresa - do maksimuma

Oprostite što se javljam ovako kasno po ovom pitanju, ali moji hormoni mi nisu dali mira otkad sam vidjela što je gospodin koji se bolje razumije u ženske organe od ijedne žene koju poznajem, uključujući vrhunske ginekologinje, ispalio neki dan. Nije u pitanju konkretno PMS i pretvaranje u hibride muškaraca jer sam dobila malena jaja kao poklon od testosterona. Ne, u pitanju je hormon stresa. To vam je gospodine Ilčiću, kortizol i izlučuje se kao odgovor na lučenje adrenokortikotropnog hormona iz hipofize. Aktivira ga fizički ili PSIHIČKI stres. Eto. S time sam imala problema kada sam pročitala kakvo zrno mudrosti je s javnosti podijelio ovaj stručnjak. I kad smo kod toga, bojim se da sam još jedan napadaj panike udaljena od angažiranja odvjetnika jer mi dotični stvara ogroman stres. Što, recimo, ako ja drugi put na ovakav istup dobijem srčani napad? Tko je kriv? 
Pazite, a nisam u PMS-u, zamislite kakva sam tek u PMS-u. Podivljala prava beskućna kuja s ceste, jel'? Bez ijedne mogućnosti kontrole emocija. Strašno. 

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell
U studentskom domu, svećenik je moderirao tribinu koja se zove 'Istina o Istanbulskoj konvenciji' i na kojoj je zapravo rečeno koliko je ona loša. U stvarnosti, Istanbulska konvencija je doslovno papir koji štiti žene od nasilja. Točka. Dakle, žene nam umiru pod šakama i pištoljima, a savjetnik ministrice kulture ide okolo i - vrijeđa nas. Zaustavite hormone, žene. Vi muški, nastavite, vi to nemate. Vi nemate tu neku komponentu između emocionalnog i fizičkog kao što mi imamo. Je li tako g. Ilčiću? Je li ovo ispravna uporaba vaših mudrosti? 
Zna se koji je glavni interes ove zemlje. Slušati što drugi imaju za reći po pitanju ŽENSKOG TIJELA. Da, glasači, TO je naš najveći problem u ovom trenutku. TO je naše glavno polje interesa. Jasno, tko je glavni akter tekme? Prvi i jedini relevantni stručnjak o ženskom reproduktivnom sustavu, osoba koja jedina poznaje pravu istinu - gospodin Ladislav Ilčić. On bi bio jasno i moj prvi izbor da sam hrvatski svećenik koji ide otkriti mladim ljudima pravu istinu o nečemu što se tiče žena. 
Ja ponovo ne mogu sada napisati to što je on rekao. Ne mogu. Vrijeđa mi svaki atom prsta da idem samo napisati to s čime je po ne znam koji put uvrijedio sve žene ovog svijeta. No, budući da svaku od njih koja ne plaća porez u ovoj zemlji boli ona stvar kakve cirkuse mi ovdje smo primorane gledati, slušati i u konačnici OBILATO platiti da to priča, tiče se, eto, samo nas Hrvatica s velikim H, ovih koje smo zatočene i uskoro ćemo oboljeti od Stockholmskog sindroma. Mislim da je stvarno kucnuo taj trenutak da se taj sindrom nazove Croatian sindrom. Nema drugog objašnjenja. Ne, za nas kojima se želudac diže svaki dan od izjava made by Ladislav Ilčić&The Gang, a i dalje ne odlazimo kupiti karte u jednom smjeru.
Koliko puta ćemo morati još pisati o ovakvim stvarima? Nešto što se stvarno dogodilo u ovom apsurdistanu od zemlje, opet, peti put taj dan samo na različitom polju. A pazite, bez ovakvih stvari, mi koji to komentiramo ne bi imali posla, pa je ovo ustvari jedna odlična zemlja, s poslovne strane gledano. Još kada pišete za portal koji želi pokazati ženama tko im kroji sudbinu, ja sam jedan zahvalan komentator pun emocija. 

 | Autor:
Nravno da to ne mislim ozbiljno. Dugo nije netko ovako uvrijedio žene kao on. Svašta su političari – pravi muškarci, sapleli o ženama, neki i šamare, ali Ilčić je poseban. Ne znam kaj da si mislim o njemu. Uvijek je prvi u redu kada se spominju vagine, definitivno je prvi kada treba pričati o hormonima jedne žene, najglasniji je kada se spominju prava žena, uvijek se vraća na reproduktivni sustav žena, ja ne znam… definitivno mislim da je g. Ilčić trebao biti ginekolog. Govorima i tribinama o nečemu o čemu stvarno nema najmanjeg pojma nikome ne koristi. On definitivno nema koristi od ovoga, mi svi još manje, djeca koja ga slušaju mu se smiju, mediji divljaju, a u meni divlja moj hormon stresa. Pa dokle, premijeru i ministrice?! 
I za kraj, da vas upozorim koje su posljedice dugotrajnom izlaganju stresu i psihičkom teroru kojeg smo osuđeni slušati i gledati. 
Povišen tlak (tlakaši, oprez), povišen šećer (šećeraši oprez), poremećen rad štitnjače (ima li vas sad već milijun samo u Hrvatskoj?), lupanje srca (što je ono tahikardija?), poremećaj menstrualnog ciklusa (za dodatne upite javite se g. Ilčiću), pretilost, SNIŽAVANJE tesosterona, poremećaji raspoloženja… depresija. Može li se tužiti državu za burnout? 

Photo: Robert Anić/PIXSELL

Komentari 0