Život

Fond #spasime iza kojeg stoji Jelena Veljača dobio je prestižnu svjetsku nagradu

  • Producentica, scenaristica i aktivistica Jelena Veljača pokrenula je inicijativu #spasime, zatim je inicijativa u suradnji sa zakladom Solidarna načinila veliki korak naprijed u borbi protiv nasilja - osnovan je fond #spasi me za zaštitu i hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja
  • Fond je osnovan početkom lipnja 2019. godine, a do danas je pomogao 60 žena i njihovim obiteljima s ukupno 104 djece
  • Fond je sada dobio veliko priznanje te najveću i najvažniju svjetsku komunikacijsku nagradu Golden World Awards 2020 u kategoriji Community Engagement

Za fond #spasime posljednji dan srpnja ostat će zauvijek u pamćenju. Naime, upravo je on dobitnik najveće i najvažnije svjetske komunikacijske nagrade Golden World Awards 2020 u kategoriji Community Engagement. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje IPRA (International Public Relations Association), vodeća globalna mreža profesionalaca iz područja odnosa s javnošću utemeljena 1955. godine, a fond #SPASIME za nagradu je prijavila agencija za komunikacijski menadžment Media Val. 

Stigla je i reakcija iz agencija Media Vala i Fabule koje su bile zadužene za komunikacijsku podršku fondu #SPASIME. ''Iznimna je čast dobiti ovako veliko međunarodno priznanje za projekt koji je stavio temu borbe protiv obiteljskog nasilja u fokus javnog interesa. Ova nagrada samo još dodatno jača značaj ovog vrijednog projekta kroz koji su osigurana sredstva za osnivanje fonda #SPASIME za konkretnu i interventnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja''.

 | Autor:

Fond #SPASIME tako se našao u društvu kompanija kao što su Shell, Dentsu, Lukoil, Hill+Knowlton Strategies iz SAD-a, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva, Španjolske, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

Podsjetimo, Fond #SPASIME za zaštitu i hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, osnovale su inicijativa #SPASIME i Zaklada SOLIDARNA početkom lipnja 2019. godine, a do danas je pomogao 60 žena i njihovim obiteljima s ukupno 104 djece. Pomoć se ponajprije odnosi na pokrivanje troškova povezanih s nasiljem koje su pretrpjele, poput troškova pravnog savjetovanja, smještaja, psihoterapije i liječenja te nabave hrane i odjeće, kao i pružanje zaposlenja čime je žrtvama nasilja osigurana financijska neovisnost.

Fond #SPASIME i dalje skuplja sredstva za pomoć žrtvama nasilja – IBAN HR4124020061500078391 s CTA: za doniranje.

 | Autor:

Photo: None

Komentari 0