Život

Dobra vila iz Osijeka: Želim djevojke slabijeg imovinskog stanja potpuno opremiti za maturalnu zabavu

  • Popričali smo s Laurom Palančević iz Osijeka koja želi opremiti 10 do 15 djevojaka slabijeg imovinskog statusa za maturalnu zabavu
  • Njen status na Facebooku počeo se masovno dijeliti i nada se dobrom odazivu
  • U akciji joj pomaže njena kolegica vizažistica koja će curama napraviti šminku i frizuru

Laura Palančević (29) mlada je trenerica i vlasnica sportskog centra u Osijeku, ali njene sportske vještine nisu razlog zbog kojeg smo je ovaj put kontaktirali. Nazvali smo je, naime, jer nas je njena Facebook objava dirnula u srce. Laura je, naime, odlučila da želi pronaći 10 djevojaka koje dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statuse te ih posve opremiti za maturalnu zabavu. Ljude na Facebooku zamolila je da dijele njen status kako bi doprla do što više djevojaka. Status se počeo masovno dijeliti, a mi smo nazvali Lauru da se raspitamo što i kako želi učinti.

Novi početak nakon bolesti 

''Planiram pronaći 10 do 15 djevojaka koje ću obući, našminkati i napraviti im frizuru za maturalnu zabavu. To je moj plan. U proteklih sedam godina, mnogo sam se bavila humanitarnim radom, ali nikada se nisam voljela eksponirati. Prije godinu i pol dana, počeli su moji zdravstveni problemi. Bila sam bolesna i imala sam problema s bubrezima pa sam morala prestati s humanitarnim aktivnostima jer sam prečesto obilazila bolnice. Naprosto sam morala malo stati. Sada sam odlučila opet krenuti. Prvo želim napraviti ovo s djevojkama i maturalnim zabavama, a onda za Uskrs vjerojatno priređivati neke paketiće za siromašnije obitelji'' - započela je priču Osječanka koje želi djevojkama pružiti večer iz snova poput dobre vile iz bajke.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Nažalost, ima djevojaka koje nemaju novac za haljinu

''Što se tiče djevojaka, vjerujem da u Osijeku, nažalost, ima djevojaka koje nemaju što obući za maturalnu večeru i nemaju načina da odjeću kupe, a niti novca da plate frizera ili šminkera. S druge strane, vjerujem da svaka od nas ima haljinu koja joj samo stoji u ormaru i ne nosi je, a nekog drugog bi mogla stvarno usrećiti i učiniti da se bar na jednu noć osjeća čarobno. Zašto da stoji u ormaru, a netko bi to mogao iskoristiti? Netko bi u toj haljini koja sada čuči u dnu ormara mogao biti sretan. Odlučila sam pronaći te haljine i dati ih na pravo mjesto'' - kaže Laura koja je prvo odlučila pronaći djevojke, a tek onda haljine. Haljine će, čvrsto vjeruje, pronaći svoj put.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

 

''U pravilu, odlučila sam prvo naći djevojke, a od 1. ožujka ću kroz klijentice svog fitness centra i kroz društvene mreže početi tražiti haljine. Namjeravam doći do žena koje su voljne pokloniti haljinu ili štikle, sandale. Osobno ću se pobrinuti da sve bude u dobrom stanju. Uz mene je i kolegica vizažistica. Ona će cure našminkati profesionalno i napraviti im frizure. Djevojke se moraju samo javiti, bez srama. Želim da se jave i da ih zajedničkim snagama spremimo za tu posebnu večer'' - tvrdi Laura koja se nada da će cure i donatori haljina čuti za njenu ideju i pomoći joj na putu do ostvarenja. 

''One koje žele dobiti, ali i one koje žele donirati haljine mogu mi se javiti na društvene mreže, a i moj kontakt broj nalazi se u objavi. Svugdje sam dostupna!'' - smije se vesela Laura koja je odlučila raditi dobre stvari za druge. A tek joj je 29! Pred njom je, nema sumnje, pun život dobrih djela. 

 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mihaelamala

    HUMANITARKA? Isto tako je htjela uzeti lovu od žena iz grupe Queen mama, kad je bila poplava na pedijatriji u Osiječkom KBC-u! Došla je na ideju da joj 1300 mama uplati minimalno 20 kn na račun (njezin)! Brzo je bila ... prikaži još!