Život

Dečko joj je rekao da ima veći trbuh od njega. A onda je ona napravila ovo

Ova djevojka se oduvijek borila s manjkom kilograma. Priznaje da je osjetila veliko olakšanje i sreću kada je uspjela nabaciti par kilograma. 'Nikad se nisam osjećala sretnijom ili zdravijom' otkrila je. No njezin dečko nije dijelio oduševljenje

Shelby Johnson je na Twitteru podijelila screenshotove dopisivanja s dečkom i objasnila – 'Imam 60 kilograma. I tako je sada već oko pet mjeseci. Ovo mi je napisao moj trenutni partner. Pretjerujem li kada kažem da me ovo jako povrijedilo? Ne mogu ni pojmiti kako netko tko me voli može ovo napisati.'
U porukama, njezin dečko joj 'objašnjava' da želi da ona izgleda onako kako je izgledala prije na svom Instagram profilu, što ih je i odvelo u smjeru upoznavanja jer je ona tako njemu predstavljena (kao mršavica, a ne kao netko sa nevjerojatnih 60 kilograma, izgleda). Dalje joj  'objašnjava' kako je njezin najveći problem njezin trbuh, koji se vidi jače nego njegov, a to je 'jednostavno čudno'. Na njezino pitanje da li ju je prestao smatrati atraktivnom, on odgovara da 'misli da nije, ali da sigurno bude, ako ona nastavi u istom smjeru'.

 | Autor: Twitter Twitter Njezin žalosni tweet bio je lajkan 38.6 tisuća puta, a skoro 11 tisuća ljudi je pričalo o tome, dok su u komentarima pljuštali savjeti o tome kako ga treba ostaviti, naravno! Shelby je otišla u tom smjeru i ostavila dečka, koji, kako priznaje 'nije bio sretan s prekidom, a još manje kada je čuo da je njihovo dopisivanje postalo viralno. Navodno će ovo iskoristiti kako bi pokušao biti bolja osoba.' Go Shelby!
Nadajmo se svi da će on pokušati iz ovog naučiti pokoju lekciju o ponašanju, a možda još više o komentiranju izgleda djevojke koju drži za ruku. Poruke ovakvog tipa upućene mladoj djevojci koja i sama priznaje da se nikada nije osjećala zdravije i sretnije, srušit će samopouzdanje dok si rekao keks. U sad već dosta dugoj karijeri subjektivnog proučavanja i pokušavanja da shvatim muško-ženske odnose i te neke muške glave iz kojih su znale izaći sulude riječi, opaske i primjedbe čula sam tonu komentara ovakvog tipa – suludih. 

 | Autor:
Imam prijateljicu koja ne može biti ljepša – fizički. A pametna je toliko da se mi ostale možemo posramiti. Sve na njoj je bez greške. Osim, po njoj, njezinih gležnjeva i koljena. Ima fiksaciju na te dijelove tijela, koji nisu tanki i koščati kako bi ona htjela, već su malo mesnatiji. Sve na njoj je onako kako ona želi da bude, kako vježba i kako se hrani da bude tako, ali gležnjevi i koljena ne surađuju. Jednostavno, noge su joj takve građe i može se slikati. Ima i dečka. Ako ste mislili da je ponosan i sretan što mu pod rukom hoda jedan ovakav primjerak mega-žene, malo ste se preračunali. U trenucima kada se svađaju, i kada stupa borba dva ega, probajte pogoditi što joj nabija na nos kada više ne zna što bi rekao. 'Daj obuci hlače, da ti se ne vide gležnjevi.' Ili – 'daj si obuci šos koji ti pokriva koljena.' I shit you not, on to njoj kaže, valjda kao čekić na kraju suđenja, jer zna da će je s time baš jako povrijediti, a ona valjda ušutjeti. Ako ste pomislili – 'sama si je kriva, što ga nije ostavila?' .. eh, da je baba muško…

 | Autor:
Shelby je dobila hrabrost kroz tisuće poruka podrške drugih ljudi, a što je s onima koji ne podijele ovakve stvari? Što je s onim djevojkama bez ikakvog samopouzdanja i ne znaju drugačije nego se još više uvući u sebe, pred novom dozom poniženja? Samopouzdanje moje prijateljice bilo je nikakvo kada je ušla u vezu, a kroz godine i godine veze s njim, skoro pa ga više i nema. Bez obzira na doktorate i knjige koje piše. Bez obzira što bi pola frajera dalo lijevo jaje da imaju takvu pametnu ljepoticu pored sebe. No i takve usporedbe nažalost ništa ne znači osobama koje nemaju samopouzdanja. 
Djevojke drage, učite od Shelby u ovom slučaju. Ne mislim pod time da morate svaku prepisku stavljati pred internetski sud i nepoznate ljude – već onaj drugi dio. Ako je pored vas osoba zbog koje se osjećate loše, a još više ako ta osoba udara na vaše samopouzdanje kroz vaš izgled… stvarno. Treba li vam takav odnos u životu? Riješite se toga na samom početku dok još imate svog stava u sebi.  

Photo: Twitter

Komentari 0