Život

Čudesna 95-godišnjakinja dokaz je da ni za što u životu nikada nije kasno

Sa 50 godina pokrenula je vlastiti posao, sa 75 godina počela se baviti trapezom, sa 85 godina otišla je na prvi sat joge, a prvi put je skočila padobranom kada je imala 90 godina. Nevjerojatno, zar ne?

Amerikanka Phyllis Sues postala je inspiracija ženama diljem svijeta zbog svog načina života. Naime, Phyllis ima 95 godina i piše svoju prvu knjigu "20 savjeta kako promijeniti život". Ističe kako nikada u životu nije žurila pa je tako sa 50 godina pokrenula vlastiti posao, sa 75 godina letjela je trapezom, sa 85 godina otišla je na prvi sat joge, a prvi put je skočila padobranom kada je imala 90 godina. Nevjerojatno, zar ne?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

Ova impresivna žena kaže kako želi biti inspiracija svim ljudima neovisno o godinama koji se bore sa zdravljem. Priznaje kako i sama ima zdravstvenih problema, ali je to ne sputava da radi stvari koje želi u životu. Glavni cilj joj je da se osjeća dobro i da bude u savršenoj formi bez obzira na to što ima bolove u ramenu i stopalima, ozlijeđen joj je meniskus i puknuo joj je i jedan biceps. Svjesna je da tijelo s vremenom slabi, ali tvrdi da se zbog toga treba boriti kao luda i da je to bitka koja nema kraja. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

Svoj dugi život Phyllis može djelomično zahvaliti i genima. Njezina sestra nedavno je proslavila 100. rođendan, a majka joj je doživjela 94 godine. Ipak, unatoč tome ona vjeruje da je ključ dugovječnosti i trajnog zdravlja u tome da ostane aktivna, otvorena i bez straha od učenja novih stvari. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

Phyllis je bivša plesačica, a baletom se počela baviti kada je imala 14 godina. Priznaje kako je već tada znala da će se plesom baviti cijeli život. Nikada nije imala više od 45 kilograma, a priznaje da može jesti što god poželi. Što se tiče njezine prehrane, kaže kako jede sve, ali da je tajna u količini, odnosno porcijama.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

Ova 95-godišnjakinja vježba jogu svako jutro sat vremena, a osim toga pleše i tango. "Znala sam da ne mogu biti dobra u tangu ako ne budem dovoljno dobra u jogi. Trebala mi je ravnoteža pa su joga i tango sklopili brak," kaže Phyllis. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

"To je moja filozofija. Živjeti sjedilačkim načinom života je strašno, zato se pokreni. Pleši, hodaj, bilo što, samo se kreći. Nakon toga, trebaš znati kako se nositi s izazovima jer ih je jako puno. Prihvati ih, odgovori na njih i nauči nešto svaki dan - novi jezik ili glazbeni instrument... Ja veoma motivirana i ne odustajem, Bez obzira na to koliko je teško, znam da ću uspjeti," kaže Phyllis. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phyllis Sues (@phyllis_sues_) on

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0