Život

Bile smo u jedinom zrcalnom labirintu, sudarale smo se, smijale i potpuno izgubile

  • Jedini zrcalni labirint nalazi se u zagrebačkom Arena Centru
  • Traženje izlaza iz labirinta ima vremensko ograničenje, imaš 30 minuta da nađeš izlaz
  • Možda bi i danas bile tamo da nas vlasnik nije spasio...

Tragajući za nečim originalnim i zanimljivim kolegica Ivana i ja smo odlučile iskušati našu sposobnost orijentacije u zrcalnom labirintu. Znaš što je to, hodnici s bezbroj zrcala postavljenih tako da vidiš isto toliko svojih odraza i sasvim se pogubiš. Kao nekad u lunaparku kad smo bile male, ali puno veće i bolje. Uglavnom dovoljno uzbudljivo da se upustimo u tu avanturu.

Zrcalni labirint otvoren je prošle godine na drugom katu zagrebačkog Arena centra, a vlasnik Azamat Nabiullin kaže kako je ovo jedini zrcalni labirint ili, kako se u svijetu zove, SkyMaze u Hrvatskoj. Cilj igre je što prije pronaći put izlaz iz labirinta (i pritom se ne onesvjestiti, bilo jer ti se zavrti u glavi od stotina slika, bilo zato što čelom lupiš u zid - i to nam se dogodilo ha-ha!)  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Dobile smo prozirne zaštitne rukavice poput onih na benzinskoj pumpi kako ne bismo packale prstima po zrcalima (eh, da je bilo takvih tragova bilo bi lako razlikovati prolaz od zida!) jer, naravno, svi nakon nekog vremena počnu pipati da pronađu put. Što je svojevrsno varanje, makar se u oči ne možeš previše pouzdati. Azamat nas je doveo do sredine labirinta i - ostavio. Avantura je mogla početi. Krenule smo i odmah smo naišle na očekivanu prepreku - višak vlastitih odraza. Stupovi s lampicama između ogledala su svijetlili crvenom, plavom i zelenom bojom kako bismo znali gdje koje ogledalo završava međutim, nije nam pomoglo! Stalno smo pred očima imale svoju 3D i 4D sliku pa bi se zbunile i nismo mogle otkriti gdje se nalazimo i vidimo li jedna drugu ili samo naše odraze u zrcalu.  Razdvojile smo se i u jednom trenu se više nismo mogle pronaći nego je prvo Ivana slijedila moj glas dok sam ja ostala mirno stajati, a zatim smo zamijenile uloge. No ni to nije prošlo jednostavno kako nam se u početku činilo. Nebrojeno puta smo vidjele jedna drugu, ali nismo znale kako da se spojimo. Bilo je hodanja uz pridržavanje za ogledalo i mahanja, a bome i međusobnog sudaranja jer smo očito gledale krive odraze. Sve skupa nas je jako zabavljalo, a u nekim trenucima od smijeha se nismo mogle koncentrirati na pravi put. Nećemo ni spominjati koliko puta smo se u zadnji tren rukom uhvatile za ogledalo kako ne bi posljedice bile vidljive na našem čelu.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Uz svjetla koja usmjeravaju, ali i zbunjuju, svira i glazba koja baš odgovara ambijentu. Traženje izlaza iz labirinta ima vremensko ograničenje, imaš 30 minuta da nađeš izlaz. Nakon 20 minuta mi smo još bauljale po hodnicima, ni blizu rješenja. Cijelo vrijemo vidjeli smo gdje su vrata za izlaz, ali pogoditi pravi put do njih je bila nemoguća misija. U jednom trenutku nam se čak počelo i vrtiti od silnih slika. Kad je Azamat došao do nas, hm, da vidi jesmo li žive, bez ustručavanja smo mu se prikrpale na putu do izlaza. Zapravo, ustanovile smo da se nismo puno pomaknule od mjesta na kojem nas je ostavio! Azamat nas je primio za ramena i usmjeravao prema izlazu, a mi smo i uz njegovu pomoć kretale u potpuno suprotnom smjeru. A labitint ima ni 40 metara kvadratnih! Prihvatile smo challenge, nismo ga rješile, ali svejedno je bilo zabavno. Svakako bi voljele ponoviti ovo iskustvo i probale se više koncentrirati ne bi li same uspjele pronaći izlaz u što kraćem vremenu. 

U svakom slučaju, ovo je iskustvo koje psihu odvede na novi nivo i sjajno je ako želiš izazvati samu sebe. Vjerujemo da bi bilo zanimljivo svima željnima neobične zabave, zrcala, izazova i zanimljivih slika! S obzirom da je ovo iskustvo koje je teško opisati riječima, snimile smo i video. Nećemo pokazati cijeli labirint, ali obećavamo da ćeš se nasmijati. 

Inače, labirint je otvoren cijeli tjedan, cijena ulaznice preko tjedna je 25 kuna dok je vikendom cijena ulaznice za odrasle 30 kuna. U videu pogledaj kako nam je bilo: 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0