Video

VIDEO: Bila sam na 3 Tinder dejta i evo što se dogodilo

Twine, Snapchat, Meow, Down, Tinder... ako ne znaš o čemu se radi vjerojatno nikad nisi krenula u potragu za ljubavlju ili nečim drugim putem aplikacija. Mi jesmo, točnije, otvorili smo novinarki miss7 profil i zadali joj zadatak - otići na 3 spoja

Ako nisi čula za ovu dating aplikaciju ili si živjela ispod kamena ili si jako dugo u sretnoj vezi. Ili si sretna sama sa sobom poput mene. Ili, kako se kaže - sretan si osim kad nisi. Šalu na stranu. Odnedavno sam slobodna žena i na nagovor kolegica sam se prijavila na dating aplikaciju Tinder. Jedna od mojih bliskih prijateljica je sad u ozbiljnoj vezi s momkom s Tindera (više od 2 godine, ne 2 mjeseca), pa tko zna, možda će i mene zaobići retrogradni Merkur barem po pitanju odnosa sa suprotnim spolom. Kreiranje aplikacije je mačji kašalj: doslovno se povežeš preko Facebooka (i pri tome pripaziš da su svi podaci koje ne želiš pokazati zaštićeni), odabereš nekoliko reprezentativnih slika i kreneš listati. 

P.S. U videu i na slikama su statisti. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je namjerna, imena su izmišljena.

 | Autor: miss7 miss7

Jednostavna procedura, lijevo - ne sviđa ti se. Desno - sviđa ti se. I kada okreneš desno potencijalno se dogodi match. Kako sam i inače izbirljivica u životu, trebalo mi je dosta dugo da nekom odgovorim na poruke (no, na Tinderu vrijedi pravilo egaliteta - ne moraš čekati da se dečki prvi jave). Tipovi koji su započinjali komunikaciju s "Jesi ti surferica?" su mi automatski otpali. Jedan od zanimljivijih matcheva se pokazao Slovenac Rok, inače IT stručnjak. Preko poruka cool lik koji voli Sartrea i Dostojevskoga, a u živo, blago rečeno komplicirana ličnost. Savjet plus: prije prvog datea bi bilo pametno provjeriti koliko je Tinder muškarac visok. Jer centimetri na Tinderu ne odgovaraju centimetrima u stvarom životu. Ja sam to pravilo zaobišla, pa je Rok na kraju sam rekao da je visok 184, ali mu se ja nekako činim previsoka. Ne, nije govorio istinu, čovjek je evidentno bio prenizak.

 | Autor: miss7 miss7

Čim smo sjeli na piće, Rok je kategorično odbio pivo. Nakon toga je uslijedila još jedna bizarnija izjava: "Bio sam nedavno u Indiji i jeo sam čokolade (mi smo pristojni portal koji neće propagirati konzumaciju opojnih ilegalnih sredstava, pa ćemo samo dati naslutiti o čemu je Rok pričao). "Čokolade" su mi rekle da sam prljavi alkoholičar". Vaou, doista znaš osvojiti djevojku. Nije prošlo ni pet sekunda, nakon kojih mi je Rok pokazao crtež koji je naslikao pod utjecaj "čokolada". I da, našli smo se u 15, jer je u 16 imao sastanak. Nakon pola sata evidentno nismo imali o čemu pričati, pa sam zaključila da je u gradu gužva i da bi Rok trebao što prije krenuti. Pozdravili smo se i suglasno dogovorili da se više nikad ne vidimo!

Kažu prvi mačići se u vodu bacaju, pa bilo je red da damo priliku još jednom mladom gospodinu. Aleksandar odnedavno ponovno živi u Hrvatskoj, nakon što je  nekoliko godina radio u Rusiji u IT sektoru. Čini se kako se pravi biseri skupljaju baš u IT sektoru. Čim smo sjeli na cugu, ovaj long gone Hrvat je počeo pričati o tome kako mrzi Hrvatsku i Hrvate, a ovdje se vratio zbog bivše žene i prijatelja koji su ostali u Rusiji, a više ih ne može podnijeti. Kada sam sama zaključila da je to sigurno zato što su oni sada zajedno, Aleks je potvrdio. Plot twist.  | Autor: miss7 miss7

Uskoro je Aleks počeo pričati o svojim dogodovštinama s "čokoladom" (još jedna poveznica s čokomanom Rokom), pa sam shvatila da je vrijeme da zbrišem. Nakon tolike količine negativnosti iz njegovih usta je došlo sljedeće pitanje: "A hoće biti drugog dejta?". Čini se da smo Rus i ja doista bili na dva različita dejta, a kada samo mu negativno odgovorila, jednostavno me - dismatcheao.

Previše sređeni i uglađeni frajeri mi nikad nisu bili previše privlačni, pa nije ni čudo da mi se svidio momak iz Dalmatinske zagore s kojim sam odmah našla zajednički jezik - očito smo se provocirali i podbadali jedno drugo. Mate je bio pravo oličenje opuštenog životnog stila - najavio je da će se na dateu pojaviti u trenirci, pričao je samo o sebi, odabrao je film po vlastitom izboru, za koji smo oboje zaključili da je smeće.

 | Autor: miss7 miss7

Da se razumijemo, Mate je nastavio pričati i za vrijeme filma i već mi je pomalo išlo na živce koliko je puta spomenuo da film (koji je sam odabrao) ne valja baš ništa. A epska rečenica kojom je zauvijek zatvorio vrata mom Tinder profilu bila je - "Nije film nešto što se dvaput gleda". Zbilja? Čovječe? Kum(ovi), Građanin Kane, Casablanca, pa i Titanic, Sam u kući, Love Actually? Ne, ne i ne. Jedino što mi je preostalo je uzeti mu kokice iz ruku i pomisliti kako je trenutak da odem na toalet i nikad se više ne vratim. Srećom, i njemu je bilo podjednako loše, dao mi je high five nakon kina i zaključio da smo dva svijeta. Dragi Mate, u tome smo se jedino skužili!

Možda vas zanima Zagrepčanin Filip: Kakav Tinder? Ljubav sam našao na Instagramu Rubrika Love&Sex Love&Sex

Da zaključim priču: Dating aplikacije su super stvar ako planiraš neki hook up, kratkotrajno druženje ili čak društvo za izlaske (ima masa Tinderaša koji putuju svijetom i preko Tindera traže isključivo društvo za piće i zabavu, bez sexy timea). No, za neke dublje odnose - ja i dalje vjerujem u staromodno upoznavanje "uživo". No, nemoj se obeshrabriti. Tinder se za mene pokazala kao potpuno promašena aplikacija, no tko zna. Možda tebe čeka ljubav ne iza ugla, nego iza swipea. Baš kao i moju frendicu!

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • betikkae2

    Sex spojevi za odrasle - http://tonzes.com/sdatinghr.htm Ne kažem da ćeš imati uspjeha ali barem skoro da nema lažnih profila.