U 2014. vladaju phableti

U 2014. godini korištenje nosive tehnologije će rasti, prodaja phableta nadmašit će prodaju tableta i rast će vrijednost prava na emitiranje premijskih sportskih programa.

U najzanimljivije trendove sektora tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT) za 2014. godinu ubrajaju se procijenjena prodaja 10 milijuna predmeta nosive tehnologije, udvostručenje broja pretplata na televizijske kanale u 50 milijuna kućanstava, porast prava na prijenos premijskih sportskih programa za 14 posto, prvenstveno sjevernoameričkih sportskih liga i europskog nogometa, kao i mogući porast broja posjeta internetskim stranicama, pokazuje 13. izdanje Deloitteovih Globalnih predviđanja u TMT sektoru[AK1] .

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Uz to, u 2014. godini prognozira se porast prodaje phableta — pametnih telefona većih dimenzija koji su kombinacija mobitela i tableta — u odnosu na tablete za 25 milijardi dolara, dok se ukupna vrijednost prodaje pametnih telefona, tableta, osobnih računala, televizora i igraćih konzola procjenjuje na više od 750 milijardi dolara, nakon čega slijedi daljnja konvergencija načina korištenja od strane potrošača.

„Iako je situacija u vezi s nosivom tehnologijom uglavnom neizvjesna, predviđamo da će zahvaljujući interesu potrošača doći do stvaranja unosnog tržišta na kojem će prihodi od prodaje high-tech naočala, satova i traka za vježbanje doseći 3 milijarde dolara. Također, suprotno ranijim očekivanjima, prognozirano je i udvostručenje korisnika pretplatničkih televizijskih kanala", izjavio je Ivica Perica, direktor u Odjelu poslovnog savjetovanja u Deloitteu. „Osim toga, prodaja pametnih telefona, čiji se prihodi za 2014. godinu procjenjuju na 375 milijardi dolara, najviše će rasti u skupini osoba starijih od 55 godina.“

Više o Phabletima i trendovima u 2014. saznajte na portalu Poslovni.hr.

Photo: Thinkstock

Komentari 0