1/9

Tatjana Jurić voli slikanje kavom

Julius Meinl jedan je od najstarijih i najvećih proizvođača kave u Europi i svijetu, a upravo ove godine ta tvrtka slavi veliki jubilej, 150. godina svoga uspješnog rada. Želeći obilježiti ovu proslavu na jedan specifičan način Julius Meinl je pokrenuo zanimljivu kampanju, pripremajući niz događanja koji će dati jednu drugačiju dimenziju kavi, njenom ispijanju i njenom značenju.

Upravo to bio je razlog organiziranja kavarel radionica koje su se održale u Zagrebu I Dubrovniku i na kojima su poznata voditeljica Korana Gvozdić te svestrana umjetnica Ivana Roščić pokazale svoju inspiraciju u izradi crteža kavom.

 | Autor:

Radionice kavarela pokazale su da je Julius Meinl na najboljem putu da ispijanje kave, ali i ritual jutarnjih i popodnevnih druženja uz šalicu učini zanimljivijim i podsjeti na neka prošla vremena. Nakon Korane Gvozdić koja je pokazala da jako dobro barata kistom, jučer je svoju priliku da pokaže svoju kreativnu stranu imala lijepa TV voditeljica Tatjana Jurić, koja je na terasi Kluba književnika pokazala da posjeduje veliki talent za crtanje i ovu vrstu umjetnosti.

Osim kavarel radionice Tatjana Jurić okušala se i u profesionalnom spravljanju cappuccina, što je zapravo bio samo početak jedne priče koja će svoj vrhunac imati 1. rujna 2012. godine na glavnom zagrebačkom trgu. Tada će se naime i svečano obilježiti 150. rođendan Julius Meinla, a kao veliki poklon građanima Zagreba, uz puno dobre kave, kavarel radionicu za najmanje i zabavni program,  želja im je da u najveću šalicu na svijetu, naprave najveći ikad spravljen cappuccino, tako sruše Guinnessov rekord i uđu u povijest.

 | Autor:

Prvog dana rujna, Trg Bana Josipa Jelačića postati će najveća pozornica u Hrvatskoj,  mjesto na kojem će ugostitelji iz cijele Hrvatske natjecati u brzom, ali profesionalnom i prema pravilima struke određenom pripremanju cappuccina, a sve pod budnim okom Guinness suca.

Photo: None

Komentari 0