Stars
Eros Ramazzoti

Životna priča Erosa Ramazzottija: nesuđenog računovođu glazbi je vratila smrt prijatelja

  • Jedna od omiljenih glazbenih zvijezda, Eros Ramazzotti, nakon gotovo dva desetljeća vraća se u Hrvatsku!
  • Koncert će održati 14. kolovoza 2023. u sklopu svjetske turneje 'Batitto Infinito' u Areni Pula
  • Karte za ovu glazbenu poslasticu kreću u prodaju danas… 

Nakon što je u listopadu 2022. krenuo ne svjetsku turneju, Eros Ramazzotti, predstavnik generacije koja je harala 80-ih i 90-ih, nastavlja svoj zvjezdani put pa će u ljeto 2023. godine nastupiti u Puli. Ulaznice možeš pronaći na eventim.hr, cijena je 390 kuna. 

 | Autor: YouTube YouTube

Robbie Williams otkrio je da ga je trebao ubiti plaćeni ubojica Možda vas zanima Nakon 10 godina Robbie Williams vraća se u Hrvatsku, na dva intimna koncerta s ograničenim brojem ulaznica Rubrika Stars Stars

Organizatori najavljuju da će koncert trajati više od dva sata, a Ramazzotti će raspjevati i rasplesati publiku s više od 25 pjesama koje prate njegovu 35-godišnju karijeru. Vjerojatno ne postoji onaj tko nije čuo njegove megahitove poput  “Se bastasse una canzone”, “Piu bella cosa”… pjesme koje su obilježile ovog glazbenika i otvorile mu put svjetske karijere. 

Eros Ramazzotti rođen je u Rimu 28. listopada 1963., međunarodno je poznati pjevač i tekstopisac s gotovo 40-godišnjom karijerom. Od 80-ih do danas prodao je oko 60 milijuna ploča. O njegovom međunarodnom uspjehu svjedoče i međunarodne suradnje s imenima poput Tine Turner, Cher, Joe Cockera i Luciana Pavarottija. 

Eros Ramazzotti: Glazbena karijera

Eros Ramazzotti odrastao je na periferiji Rima, a vrlo mlad pokazao je talent za glazbu. Otac mu se amaterski bavio pjevanjem i odlučio se pozabaviti s talentom svog sina. Eros je prvo učio svirati klavir, a zatim gitaru. Namjeravao se baviti glazbom u životu pa se prijavio na Konzervatorij u Rimu. Međutim, morao je prihvatiti činjenicu da je odbijen…

Nakratko se povukao u sebe i udaljio od svog sna. Upisao je računovodstvo, koje zatim napušta, sve do događaja koji mu je promijenio život: smrti njegova kolege. Dramatična prometna nesreća nastala je zbog konzumiranja droga. Život je kratak, kažu, a stvarnost u kojoj se našao bila je prilično složena. Glazba je bila njegov put za bijeg i vratio joj se vjerujući u taj put.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Godine 1981. sudjelovao je na festivalu Castrocaro. Nije bio posebno zapažen, osim kod dva producenta iz DDD – Drugolo drugstore. Njegova nazalna boja glasa, s kojom će kasnije očarati brojne generacije, pogađa i Roberta Galantija i Landa Lannija koji mu odlučuju ponuditi ugovor.

Nakon tri godine našao se na festivalu u Sanremu, među novim nadama, s pjesmom 'Terra promessa', koja mu omogućuje trijumf na ovoj povijesnoj pozornici. Sljedeće godine vraća se, ovoga puta među velike, pjevajući 'Una storia importante' i tako stiže do šestog mjesta. Ovo je bila dugo očekivana prekretnica, čak i na međunarodnoj razini, posebice u Francuskoj i Španjolskoj. Treću godinu za redom vraća se na Sanremo, ovoga puta kako bi trijumfirao sa 'Adesso tu'.  

Iz godine u godinu niže uspjehe koji daleko nadilaze talijanske granice. Dovoljno je reći da je video spot 'Cose della vita' snimio Spike Lee. Godine 1995. sudjeluje na 'Summer Festivalu'. To je europski događaj koji uključuje rock zvijezde, od Joea Cockera do Jimmyja Pagea, od Roberta Planta do Eltona Johna. Sve se odvija na sedam europskih stadiona, a nakon koncerta u Milanu upoznaje švicarsku manekenku: Michelle Hunziker.

Godine 1996. etablirani je umjetnik s albumom 'Dove c'è musica' ('Gdje je glazba'). To je prvi album nad kojim je imao potpunu kontrolu. Sada više nitko ne može zaustaviti njegov rast, koji se nastavlja grandioznim koncertima i nezaboravnim trijumfima.

Privatni život Erosa Ramazzottija

Susret s Michelle Hunziker ponovno mu mijenja život. Njihova ljubavna priča je slatka, do te mjere da je godinu dana nakon njihovog susreta, 1996., rođena Aurora Sophie. Godine 1998. par se vjenčao, ali 2002. godine morat će se suočiti s bolnim razvodom. Ali, pravi razvod realiziran je tek 2009. godine. Bila je to najvažnija priča u životu kantautora. Toliko se pričalo o tome, a neke javne slike ostale su u kolektivnoj mašti, poput njihovog susreta na pozornici Festivalbara.

Godine 2011. ponovno postaje otac djevojčice Raffaelle Marije, ploda ljubavi s Mariom Pellegrinelli, manekenkom. Par se vjenčao 2014. godine, a godinu dana kasnije rodio se Gabrio Tullio. Razveli su se nakon pet godina braka. 

Neke manje poznate stvari o Erosu Ramazzottiju

O Erosu Ramazzottiju svakako ne nedostaje zanimljivosti, nekih poznatih, drugih manje: na sportskom planu, premda iznenađujuće, s obzirom na to da je rođen u Rimu, navija za Juventus.

Njegovo glumačko umijeće nije se ograničilo samo na video spotove njegovih pjesama. Zapravo, glumio je kao statist u filmovima tijekom djetinjstva. Najpoznatiji je svakako Fellinijev 'Amarcord' (scena grudanja).

Život mu je mogao krenuti sasvim drugim smjerom. Njegova obitelj spremala se preseliti u Australiju. Bio je to neuspjeli pokušaj, koji je uključivao i prodaju njihove kuće. Međutim, Eros je cijelu godinu proveo učeći engleski.

Priznao je da je odbio Monicu Bellucci: „Bilo je to vrijeme kada smo oboje bili slobodni. Ipak, ostala mi je u lijepom sjećanju“, riječi su koje su potresle društvene mreže, a pjevač je potom pojasnio: „Žalim što se nisam dovoljno udvarao najljepšoj ženi na svijetu.“ 

Poznat je sukob s javnošću tijekom koncerta u Torinu 1998. godine. Sve je počelo s novčićem bačenim basistu Flaviu Scopazu. Ramazzotti je prekinuo nastup i obračunao se grubo s publikom. To nije dobro odjeknulo i bio je prisiljen napustiti pozornicu. 

Ima četiri tetovaže, od kojih je jedna posvećena njegovoj kćeri Aurori. Uzvratila je gestom 2019., tetovirajući si davno primljenu poruku sa razglednice: 'Today from Paris, Je T'aime'. 

Možda vas zanima Zdravko Čolić obećao božićni spektakl u Areni Zagreb: "Godinama su me nagovarali na ovo..." Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0